- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
70 χρόνια CERN: Το επετειακό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Μια συνέργεια του κορυφαίου ερευνητικού ιδρύματος με τη δημόσια τηλεόραση
Το CERN είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο κι έχει συμβάλει σε σπουδαίες ανακαλύψεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία
Το επετειακό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «CERN 70 χρόνια-Το ελληνικό αποτύπωμα» προβλήθηκε σε μια ξεχωριστή τελετή που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Ευγενίδου και η ΕΡΤ.
Πρόκειται για μια συνέργεια του κορυφαίου ερευνητικού ιδρύματος με τη δημόσια τηλεόραση, με αφορμή την προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 70χρονη ιστορία του CERN, όπου επιστήμονες επιχειρούν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του Σύμπαντος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, η δημοσιογράφος, επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, αναγορεύθηκε σε πρέσβειρα Επικοινωνίας της Επιστήμης και Τεχνικών Δεξιοτήτων του Ιδρύματος, από τον διοικητή του, καθηγητή Ιωάννη Γκόλια, παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων.
Χαιρετισμούς και ομιλίες απηύθυναν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Μάνος Κιτσώνας, ο Παρασκευάς Σφήκας, καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, Principal Scientist του CERN, ο Εμμανουήλ Τσεσμελής, Principal Physicist του CERN, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής Ερευνητής Αποστολών Voyager NASA και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ, την έρευνα του οποίου υπογράφει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.
Το CERN είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο κι έχει συμβάλει σε σπουδαίες ανακαλύψεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 70χρονη ιστορία του, η οποία φωτίστηκε μέσα από τις ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και την προβολή μοναδικού οπτικοακουστικού υλικού.
Στο επετειακό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ, το οποίο εστιάζει στην έρευνα στο μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής του κόσμου, όπου οι επιστήμονες επιχειρούν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του Σύμπαντος, μέσα από συνεντεύξεις, αναδεικνύεται και ο ρόλος της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας είναι ένα από τα 12 ιδρυτικά μέλη, με σημαντική συμμετοχή στην έρευνα κυρίως των πειραμάτων CMS και ATLAS.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Άνοδος της θερμοκρασίας έως 31 βαθμούς, με βοριάδες στο Αιγαίο έως και 6 μποφόρ
Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Η απόλυτη foodie εμπειρία από την Allwyn
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
«Σήμερα που η Γωγώ Μαστροκώστα έφυγε από τη ζωή, εκείνη η εικόνα ήρθε ξανά μπροστά μου και μου ράγισε την καρδιά»
Κλειστή η οδός Ζαΐμη στην Καλλίπολη μετά το τροχαίο, επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Ο Αριστείδης Κορέας έδωσε παραγγελία στο τμήμα αθλητικής βίας να εξετάσει το βιντεοληπτικο υλικό
Το δικαστήριο επέβαλε ποινές έως 26 μήνες για απάτες επιδοτήσεων περιόδου 2016-2018
Αιτήσεις έως τις 27 Μαΐου για οδηγούς και εργάτες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.