- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται η κακοκαιρία Bora: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» - Τι ισχύει για την Αττική
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
Κακοκαιρία Bora: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» - Τι ισχύει για την Αττική
Η κακοκαιρία Bora βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Παρασκευής (29.11) και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η ΕΜΥ εξέδωσε ήδη έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο αργά ανατολικά θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας. Το σύστημα αυτό λαμβάνει την ονομασία Bora. H κακοκαιρία θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Παρασκευής (29.11) με βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τη Δευτέρα (02.11). Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι και τοπικά έως θυελλώδεις άνεμοι και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.
Κακοκαιρία Bora: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πιο αναλυτικά προβλέπονται:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
α. στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (30-11-24) έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24).
Επισημαίνεται πως στην κεντρική Μακεδονία (και κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας) τα φαινόμενα από το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (1-12-24) θα είναι ιδιαίτερα έντονα
β. στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από αργά το βράδυ της Παρασκευής (29-11-24) και κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (30-11-24)
γ. στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο το Σάββατο (30-11-24) από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το βράδυ
δ. στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως το πρωί της Δευτέρας (2-12-24)
ε. στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής) και την Εύβοια από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως και το πρωί της Κυριακής (1-12-24)
στ. στη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες από το μεσημέρι του Σαββάτου (30-11-24) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής.
2. Επισημαίνεται πως σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ) από το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως και αργά το απόγευμα της Κυριακής (1-12-24).
3. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως το απόγευμα της Κυριακής (1-12-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.
Τι αναμένουμε στην Αττική - Η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, και περιοχές της Αττικής θα πρέπει να αναμένουν ισχυρές καταιγίδες, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (30-11-24) έως και το πρωί της Κυριακής (1-12-24).
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, η Αττική «δεν ανήκει στις περιοχές πρώτης γραμμής. Ωστόσο, αυτές τις ημέρες θα πέσει αρκετό νερό κυρίως από το Σάββατο το απόγευμα μέχρι την Κυριακή τα ξημερώματα. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης χρειάζεται προσοχή».
"Την Τρίτη ξεμπερδεύουμε με το χαμηλό..." Καλημέρα! ✅Σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία η οποία θα ξεκινήσει από...
Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Friday, November 29, 2024
Διαβάστε επίσης → Κακοκαιρία εξπρές από το βράδυ: Καμπανάκι για ισχυρές καταιγίδες - Οι περιοχές στο επίκεντρο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επτά κάλυκες στο σημείο, όχημα εντοπίστηκε στον Διόνυσο - Ερευνες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας του ισραηλινού εναέριου χώρου - Ως πότε ακυρώνονται τα δρομολόγια
24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό ναυτικών από εμπόλεμη ζώνη
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν συνολικά πέντε οχήματα - Συνελήφθη 23χρονος
Πρόκειται για το σημαντικότερο πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού -
Από 17 ως 21 ετών τα άτομα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην Κύπρο ο Δένδιας και τα F-16, εν πλώ οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
Πώς σχετίζεται με την περίπτωση του 26χρονου Αζέρου
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.