Σε βλέπω και σε ζηλεύω
«Βέφα, δηλώνω θαυμάστριά σου και είμαι σίγουρη πως σε μια γωνιά του Παραδείσου επιχειρείς να διδάξεις τις άπιστες ψυχές ότι η μεσογειακή κουζίνα είναι η καλύτερη που υπάρχει»
Η Βέφα Αλεξιάδου δεν ήταν μια απλή μαγείρισσα, ήταν φαινόμενο.
Κάτι χρόνια πριν, ήμουν στη Φρανκφούρτη, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Ξέρετε ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που θυμάμαι απ’ αυτήν; Τη Βέφα Αλεξιάδου, που είχε στήσει το περιπτεράκι της για να πουλήσει τα βιβλία της σε ξένους εκδότες. Ήταν ήδη πολύ μεγάλη για διεθνή καριέρα, αλλά φυσικά αυτό δεν τη σταμάτησε. Τα έδινε όλα. Δίδασκε αυτό που λέμε επιθετικό μάρκετιγκ. Εμφάνιζε κάθε μέρα τηγανητά κεφτεδάκια και τάιζε με το ζόρι σχεδόν στους περαστικούς (εμείς περνούσαμε και ξαναπερνούσαμε κάνοντας τους ξένους, τόσο νόστιμα ήταν!). Αναρωτιόμασταν πού στο καλό τα τηγάνιζε... Στο ξενοδοχείο; Γιατί την είχαμε ικανή για όλα, και ήταν. Τότε και μόνο τότε κατάλαβα το φαινόμενο Βέφα. Ε βέβαια, αν δεν έκρυβες ένα τανκ μέσα σου, δεν μπορούσες να πας πουθενά σ’ αυτή τη γενιά γυναικών.
Η Βέφα ήταν το τανκ αυτοπροσώπως. Τι να πρωτοθυμηθώ; Προχωρούσε πάνω από όλα τα εμπόδια, ακόμα και πάνω από τα ερείπια της δικής της ζωής. Έχασε έναν πολύτιμο σύντροφο και τα δύο της κορίτσια, αλλά φόρεσε ροζ και βγήκε στην τηλεόραση να διεκδικήσει δουλειά. Έφτασε τα 90 και αποφάσισε να κατεβεί στην πολιτική, γιατί αδυνατούσε να παραμείνει άπρακτη. Έχασε την υγεία της και βγήκε στα σόσιαλ να βρει γυναίκα να την προσέχει.
Βέφα, δηλώνω θαυμάστριά σου και είμαι σίγουρη πως σε μια γωνιά του Παραδείσου επιχειρείς να διδάξεις τις άπιστες ψυχές ότι η μεσογειακή κουζίνα είναι η καλύτερη που υπάρχει!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.