- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο Δημήτρης Χαΐτογλου, ο άνθρωπος που μετέτρεψε τον Μακεδονικό Χαλβά σε διεθνές προϊόν
Ο γνωστός βιομήχανος ήταν 95 ετών
Πέθανε ο Δημήτρης Χαΐτογλου: Ποιος ήταν ο βιομήχανος που μετέτρεψε τον Μακεδονικό Χαλβά σε διεθνές προϊόν
Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Δημήτρης Χαΐτογλου, ο πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ. Η οικογένεια του, σεβόμενη την επιθυμία του, αποφάσισε ο αποχαιρετισμός να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Η εταιρία Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον Μακεδονικό Χαλβά που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη, πέντε χρόνια πριν τη γέννηση του Δημήτρη Χαΐτογλου, το 1929, ο οποίος ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση και την έκανε γνωστή στο εξωτερικό για τα προϊόντα της.
Από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στην οικογενειακή εταιρεία, ενώ, χάρη στο όραμα και την εργατικότητά του, ξεκίνησε τις πρώτες επαφές της εταιρείας με το εξωτερικό, θέτοντας έτσι τις βάσεις για τις εξαγωγικές δραστηριότητες της επιχείρησης, που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.
Με το όραμά του, συνέβαλε στην εξωστρέφεια της εταιρείας, ανοίγοντας τον δρόμο για εξαγωγικές δραστηριότητες που συνεχίζονται αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Υπό την ηγεσία του, η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ εδραιώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς προϊόντων όπως ο χαλβάς και το ταχίνι, ενώ η ίδια η επωνυμία της εταιρείας έγινε συνώνυμη της ποιότητας.
Η είδηση του θανάτου του σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την ιστορική επιχείρηση, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.