- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιμένει ο Μίτσκοσκι: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν απαγορεύει τον όρο «Μακεδονία»
Η κόντρα του με βουλευτή του αριστερού κόμματος Levica
Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Επιμένει στον όρο «Μακεδονία» τονίζοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τον απαγορεύει
Ο пρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι τόνισε ότι σε κάθε δήλωση και συνέντευξή του ως τώρα αποκαλεί τη χώρα "Μακεδονία" και τους πολίτες "Μακεδόνες" για τους οποίους, όπως είπε «αγωνίζεται».
«Μπορώ να σας πω ότι πουθενά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν απαγορεύεται ο προσδιορισμός "Μακεδονικός" ή το "Μακεδονία".Αυτά ρυθμίζονται από το άρθρο 7 παράγραφος 2 και 3 της Συμφωνίας και μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε ότι έχουμε και εμείς δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το επίθετο "Μακεδονικός" όπως και αυτοί (στην Ελλάδα) έχουν το ίδιο δικαίωμα» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι από το βήμα της Βουλής της χώρας του, απαντώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλε ο βουλευτής και αρχηγός του υπερθνικιστικού αντιπολιτευόμενου κόμματος "Αριστερά", Ντιμίταρ Απασίεφ, ο οποίος αποκάλεσε τον Μίτσκοσκι «Βορειομακεδόνα πρωθυπουργό» και τον κατηγόρησε ότι ενώ παλαιότερα είχε ταχθεί αναφανδόν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τώρα λέει ότι την «σέβεται».
«Πάω στην Χαλκιδική, επειδή είμαι μεσαία τάξη. Ο Απασίεφ δεν ζει από υδροηλεκτρικά εργοστάσια όπως εσείς. Ο Απασίεφ ζει με τον μισθό καθηγητή» ανταπάντησε ο Απασίεφ, ο οποίος είναι καθηγητής Νομικής στο κρατικό πανεπιστήμιο της πόλης Στιπ, της Βόρειας Μακεδονίας, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος είναι και καθηγητής Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου των Σκοπίων (με εξειδίκευση σε θέματα ενέργειας) πως εκμεταλλεύται την ιδιότητά του ως καθηγητής προς ιδίον όφελος.
Το εθνικιστικό αριστερό κόμμα «Αριστερά» (Levica) είδε τα ποσοστά του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία,που διεξήχθησαν τον περασμένο Μάιο, να εκτοξεύονται και να φθάνουν στο περίπου 7%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Καθησυχαστικοί Λέκκας και Ταχιάος
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.