6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
«Γιατί Βία; Μπορούν η δημιουργικότητα, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη να αποτελέσουν μια ασπίδα;»
6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί 1 & 2 Νοεμβρίου 2024, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, διοργανώνει το 6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Νοεμβρίου 2024 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ) και προσκαλεί την επιστημονική κοινότητα και το κοινό σε έναν ουσιαστικό ανοιχτό διάλογο για θέματα ψυχικής υγείας και την προαγωγή της συλλογικότητας, της δημιουργικότητας και της συναισθηματικής έκφρασης ως απάντηση στη βία.
Το Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος είναι ένας ετήσιος θεσμός που τιμά τον Καθηγητή Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και προσφέρει ένα πολύτιμο πεδίο συζητήσεων και αναστοχασμού για την ψυχική υγεία στη χώρα. Στόχος είναι να διατηρηθεί και να προαχθεί η κληρονομιά του, εστιάζοντας στην αναβάθμιση της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσω συνεργατικών πρακτικών και κοινωνικών παρεμβάσεων.
Το πρόγραμμα και οι στόχοι του 6ου Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος
Το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, μαρτυρίες ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης, ανοίγοντας έναν διάλογο γύρω από τη δύναμη της συλλογικότητας και την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας ενάντια στη βία. Ειδικά το Σάββατο 2 Νοεμβρίου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ενδυνάμωσης παιδιών, γονέων και σχολικών κοινοτήτων, με παρουσίαση των αποτελεσμάτων των παιδοτόπων της νέας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Εταιρίας.
Σημαντικό μέρος του Forum αποτελεί και το πρόγραμμα «Ζώντας & Μαθαίνοντας Μαζί», το οποίο ενδυναμώνει τη ψυχική ανθεκτικότητα και προάγει την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών στη σχολική κοινότητα. Τα παιδιά που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και τις ελπίδες τους μέσα από μια Έκθεση Ζωγραφικής, η οποία θα φιλοξενηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου στους χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου.
Φέτος, το 6ο φόρουμ Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, παίρνει τη μορφή ενός οδοιπορικού που πραγματοποιεί σταθμούς προς αναστοχασμούς, συζητήσεις, δράσεις, ανταμώματα… συνέχεια της πορείας, με κύριο χαρακτηριστικό την ευθύνη και το βάρος των αποφάσεων, αλλά πάντα με μιαν επιθυμία και αισιοδοξία ότι ο Άνθρωπος παραμένει κεντρικό σημείο αναφοράς.
Έτσι το οδοιπορικό, ξεκινάει με:
Α. Τους παιδότοπους και το εργαστήριο σκέψης και δημιουργίας σε χώρους των Δήμων: Πέραμα, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Νίκαια - Κορυδαλλός, την Τετάρτη 30/10/2024.
Β. Το κεντρικό μέρος του Φόρουμ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα, στις 1 και 2/11/2024, με θέμα: “ΓΙΑΤΙ ΒΙΑ;”.
Γ. Και, κλείνει με τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού της ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος, την Δευτέρα 4/11/2024, στις 18.00 (Γρηγ. Λαμπράκη 231, Κορυδαλλός).
6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: Το πρόγραμμα, 1 & 2 Νοεμβρίου 2024
Λεπτομέρειες Συμμετοχής
Η είσοδος είναι ελεύθερη - Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες
Για δηλώσεις συμμετοχής: forms.gle. Περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνα: 2109227611, 2109221739, Ιστοσελίδα: ekpse.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.