- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλες οι καταστροφές που άφησε πίσω της η φωτιά στην Αττική
Αποκαρδιωτικές οι πρώτες εικόνες μετά την πύρινη λαίλαπα
Φωτιά στην Αττική: Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά - Αποκαρδιωτικές οι πρώτες εικόνες μετά την πύρινη λαίλαπα
Ανυπολόγιστο παραμένει το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά στην Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και κατέληξε στο Πάτημα Βριλησσίων και στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Η επόμενη μέρα από τη φωτιά είναι άκρως απογοητευτική. Η μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική που ακόμη καίει σε διάσπαρτες εστίες, αποκαλύπτεται σταδιακά. Οι πρώτες εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν είναι αποκαρδιωτικές. Στάχτη και αποκαΐδια παντού, επιχειρήσεις, σπίτια, αυτοκίνητα, εναπομείναντα δάση παραδόθηκαν στις φλόγες.
Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Τζένη Κρουσταλακίδου, μετέφερε την εικόνα που άφησε πίσω της η φωτιά, στο Πάτημα Χαλανδρίου όπου κάηκαν επιχειρήσεις με οικοδομικά υλικά και καυσόξυλα.
Την ίδια ώρα και καθώς ο δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, ανέφερε πως έχουν καεί 10 σπίτια στην περιοχή Κρασά, ο πρόεδρος Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τον συνολικό αριθμό των σπιτιών που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά. «Τα σπίτια που θα υποστούν ολοσχερή καταστροφή θα ξεπεράσουν τα 100», εκτίμησε ο κ. Σιώμος, μιλώντας στο Open.
Οι εικόνες που έρχονται από τον Βαρνάβα καταδεικνύουν ότι ενδεχομένως σε αυτή την περιοχή να βρίσκονται τα περισσότερα σπίτια που κάηκαν, με πολλά να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και άλλα να έχουν καμένες στέγες, κουφώματα κ.α., ενώ στο Νταού Πεντέλης, είναι συγκλονιστικές οι εικόνες σπιτιών που έχουν καταρρεύσει και έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια μετά το πέρασμα της φωτιάς.
Φωτιά στην Αττική: Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από την επόμενη μέρα
Μεγάλη είναι η καταστροφή που έχει υποστεί και η Πεντέλη από τη φωτιά στην Αττική. Οι καταστροφές σε υποδομές και σπίτια από τη φωτιά που πέρασε μέσα από τον οικιστικό ιστό του δήμου, προκάλεσε πολλές ζημιές.
Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Γιάννης Ζούνης σήμερα δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Νέα και στην Παλαιά Πεντέλη όμως προέχει ο καθαρισμός του οδικού δικτύου, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση όπως και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλο τον δήμο.
«Ξεκινάμε τις καταγραφές των ζημιών και μέσα στην ημέρα θα έχουμε καθαρή εικόνα για το τι έχει συμβεί», είπε ο αντιδήμαρχος, ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δεκάδες καμένα σπίτια, ειδικά στη Νέα Πεντέλη. Τις πρώτες πρωινές ώρες λειτούργησαν και πάλι τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ και η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Πεντέλης, είπε ακόμα ο αντιδήμαρχος.
Στη Νέα Πεντέλη ωστόσο, το γυμνάσιο, ο παιδικός σταθμός, και το καινούριο γήπεδο μπάσκετ έχουν υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν πολλά σπίτια. Άμεσα θα ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση όσων βλαβών μπορούν να αποκατασταθούν, είπε ο αντιδήμαρχος.
Στον Μαραθώνα, η φωτιά άφησε πίσω της πολλές καμένες εκτάσεις και οικολογική καταστροφή. Οι κολόνες ηλεκτροδότησης είτε έχουν καεί ή έχουν καταστραφεί και δε μπορούν να δώσουν ρεύμα στην περιοχή.
Η Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Δ. Τσεβά, μίλησε για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις ζημιές εντός του δήμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υποδοχή του έγινε με τιμές αρχηγού κράτους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Το υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Χωρίς προβλήματα η κίνηση στα εθνικά δίκτυα το Μεγάλο Σάββατο
Από τον καππαμά της Ρόδου έως τα Λαζαράκια της Αστυπάλαιας - Η παράδοση παραμένει ζωντανή
Ο υφυπουργός Εξωτερικών περιγράφει τη διαδικασία μεταφοράς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Σε πλήρη ετοιμότητα το Λιμενικό το Μεγάλο Σάββατο - Σταδιακή αποφόρτιση μετά τη μαζική φυγή
Τελευταία ευκαιρία για τα πασχαλινά ψώνια πριν το διήμερο λουκέτο στην αγορά - Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας
Νωρίτερα το τέλος των δρομολογίων - Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις αργίες του Πάσχα
Μικρή Ανάσταση - Ένα ξεχωριστό στοιχείο της ορθόδοξης κληρονομιάς
Συννεφιά και πρόσκαιροι όμβροι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτική πρόγνωση
Άφησαν για λίγο πίσω τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις
Οι πιστοί από τους πέντε ναούς βίωσαν μαζί την κορύφωση του Θείου Δράματος
Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις λιτανείες υπό το φως των κεριών και τις ψαλμωδίες
Μέχρι τι ώρα προλαβαίνετε να κάνετε τις τελευταίες πασχαλινές αγορές
Είχε πρόσφατα τιμηθεί για τη συγγραφή του βιβλίου του «Μας διώξαν από την Κοκκινιά»
Η ιερή πόλη που γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια της μεγάλης Εξόδου, είναι ίσως το πιο ειλικρινά Ελληνικό σημείο της Ελλάδας
Επιστροφή στον σταθμό Θεσσαλονίκης και αντικατάσταση μηχανών μετά από τεχνικό πρόβλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.