- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές μετά τον καύσωνα διαρκείας
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται θερμικές καταιγίδες
Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές μετά τον καύσωνα - Τι είναι οι θερμικές καταιγίδες που έρχονται
Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού, αφού μετά τον καύσωνα αναμένονται βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.
Από τον καιρό με τα 40άρια των τελευταίων ημερών, που κατά τόπους ήταν ακόμη και 42άρια, για σήμερα Τρίτη (23.07) οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες με μέγιστο τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 34-35 βαθμούς.
Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι σήμερα «θα "ξυπνήσει" λίγο ο βοριάς».
Θα "ξυπνήσει" λίγο ο βοριάς από την Τρίτη , όχι όμως πάνω από 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο (1) . Την Κυριακή το μελτέμι θα φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ (2) . Η θερμοκρασία πέφτει στα μέσα της εβδομάδος (Πέμπτη- Παρασκευή ) και ανεβαίνει λίγο την Κυριακή, περί τους 35 βαθμούς (3).… pic.twitter.com/JPU8FENLXY
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 22, 2024
Σε άλλη ανάρτησή του, ο κ. Κολυδάς προειδοποιεί για τοπικά μπουρίνια σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν Θράκη ενώ ζητά ιδιαίτερη προσοχή στη Χαλκιδική.
Παρότι τα ύψη υετού δεν είναι μεγάλα , χρειάζεται προσοχή αύριο Τρίτη κυρίως σε κεντρική , ανατολική #Μακεδονια και πιθανόν #Θράκη από τοπικά #μπουρίνια. Ιδιαίτερη προσοχή στη #Χαλκιδική.
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 22, 2024
Έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν πιθανόν και την Πέμπτη κυρίως στα Β.Α.
Δείτε την πρόγνωση… pic.twitter.com/iXeoXcTBJf
Οι θερμοκρασίες θα μείνουν γενικά στα ίδια επίπεδα ως το Σάββατο, οπότε και θα καταγραφεί και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας.
Χθες Δευτέρα και σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr/ Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 189 από τους 513 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό 37%) ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με 35.5 °C, τιμή υψηλότερη αυτής της 20/07 (34.8 °C) και της 21/07 (35.2 °C).
Τι είναι οι θερμικές καταιγίδες που έρχονται - Ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί
Όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι αναμένεται έντονη αστάθεια στη θερμοκρασία αλλά και έντονες καταιγίδες τις επόμενες ημέρες.
«Από την Τρίτη σιγά σιγά και σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί ο υδράργυρος. Θα σημαίνει το τέλος του καύσωνα μετά από 15-16 ημέρες και βεβαίως θα κάνουν την εμφάνισή τους οι θερμικές καταιγίδες. Από το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια θα αρχίσει πάλι σιγά σιγά και δειλά δειλά να ξανανεβαίνει η θερμοκρασία, όχι όμως σε επίπεδο ισχυρού καύσωνα, σε θερμοκρασίες κοντά στους 36-38 βαθμούς Κελσίου», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, Γιάννη Καλλιάνο.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές. Η μέγιστη θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 34 με 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αρχικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται μετά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 34 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Νυχτερινή εισβολή σε εκκλησία νεκροταφείου, με εργαλεία ανασκαφής και ανιχνευτή μετάλλων
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές
Μοιραίο δυστύχημα κατά την αποβίβαση, σοβαρός τραυματισμός και κατάληξη στο Γεννηματάς
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της δημοσιογράφου στου Παπάγου
Αυτοψία Χαρδαλιά στα έργα που αλλάζουν το ενεργειακό αποτύπωμα της Γκράβας
Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου
Στάσεις εργασίας, κλειστοί σταθμοί και αλλαγές σε όλα τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς
Οι επεξηγηματικοί χάρτες του Meteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.