- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπουρίνι στα Γιάννενα έφερε... φθινόπωρο μέσα σε δυο ώρες
Το φαινόμενο περιέγραψε ο καθηγητής Μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας
Γιάννενα: Μπουρίνι έριξε τη θερμοκρασία κατά 16°C και ανέβασε 99% την υγρασία σε δύο ώρες
Ένα ξαφνικό μπουρίνι στα Γιάννενα έριξε τον υδράργυρο από 37°C σε 21°C , ενώ η υγρασία ανέβηκε από 22% σε 99% και όλα αυτά σε διάστημα μόλις δυο ωρών.
Το φαινόμενο περιέγραψε ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρης Μπαρτζώκας και κοινοποίησε στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι, η θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου ήταν 37 βαθμοί Κελσίου και η υγρασία 22%. Δύο ώρες αργότερα, ο υδράργυρος έδειξε 21 βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας στο 99%. Πτώση και άνοδος 16°C και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο.
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για το μπουρίνι στα Γιάννενα
Σχετικά με τη σημερινή καταιγίδα στα Γιάννενα: Στο Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37ᵒCκαι η σχετική υγρασια 22%. Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%. Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο. Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν την μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή. Από την ανάρτηση στο fb του καθηγητή Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννινων κ. Άρη Μπαρτζώκα.
Σχετικά με τη σημερινή καταιγίδα στα Γιάννενα:
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) July 11, 2024
Στο Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37ᵒCκαι η σχετική υγρασια 22%.
Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%.
Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα… pic.twitter.com/v0dP3uPel9
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά την έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με αέρα, που εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα, στα Ιωάννινα. Συνολικά οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί της πόλης κλήθηκαν να επέμβουν σε δέκα περιστατικά κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα. Στην Παλαιά Βλαχόστρατα από Σταυράκι προς Βουνοπλαγιά έπεσε κολώνα της ΔΕΗ και συνεργεία του ΔΕΔΗΕ έφτασαν στο σημείο για να επιληφθούν της βλάβης, ενώ την κυκλοφορία των αυτοκινήτων διευκόλυνε η αστυνομία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κοπής μεγάλου κλαδιού δέντρου στην οδό Γαριβάλδη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Περιορίζεται σημαντικά η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες
Όλα τα νεότερα για την κατάστασή του
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.