Ελλαδα

Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Γιατί ονομάζεται έτσι η πανσέληνος Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πανσέληνος του Ιουλίου
Πανσέληνος Ιουλίου 2024: Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Ελαφιού © ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI

Πανσέληνος Ιουλίου 2024: Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Ελαφιού - Πότε θα τη δούμε στον καλοκαιρινό ουρανό

Η Πανσέληνος Ιουλίου 2024γνωστή και ως «Φεγγάρι του Ελαφιού», θα φωτίσει σε λίγες ημέρες τον καλοκαιρινό ουρανό. Γιατί, όμως, ονομάζεται έτσι και ποια άλλα ονόματα αποδίδονται στο ολόγιομο φεγγάρι του Ιουλίου; 

Σύμφωνα με το Άλμανακ, η πανσέληνος Ιουλίου 2024 θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 21 Ιουλίου 2024. 

«Φεγγάρι του Ελαφιού» - Οι ονομασίες για την πανσέληνο του Ιουλίου

Τα ονόματα της πανσέληνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer's Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, των Αποικιακών Αμερικανών και των Ευρωπαϊκών πηγών. Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε, όχι μόνο για την Πανσέληνο.

Η πανσέληνος Ιουλίου 2024 ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Τα ελάφια ρίχνουν και αναγεννούν τα κέρατα τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο όσο περνούν τα χρόνια. Η «Πανσέληνος του Ελαφιού» έχει κι άλλες ονομασίες όπως «Πανσέληνος του Κεραυνού», «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου».

Τον μήνα Ιούλιο η πανσέληνος έχει πάρει, επίσης, το όνομά της και από φυτά σε κάποιες περιοχές -κυρίως- της Αμερικής:  Berry Moon (Anishinaabe), το Moon When the Chokecherries are Ripe (Ντακότα), το Month of the Ripe Corn Moon (Cherokee) και το Raspberry Moon (Algonquin, Ojibwe).

Το Thunder Moon (Western Abenaki) και το Halfway Summer Moon (Anishinaabe) είναι εναλλακτικές παραλλαγές που αναφέρονται στον θυελλώδη καιρό και την καλοκαιρινή περίοδο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.