Ελλαδα

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Τι δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σήφης Βαλυράκης: Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε από το ΜΟΔ η δίκη των δύο ψαράδων για την δολοφονία του πρώην υπουργού - Τι δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη © Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός

Σήφης Βαλυράκης: Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε από το ΜΟΔ η δίκη των δύο ψαράδων για την δολοφονία του πρώην υπουργού - Τι δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τον Ιανουάριο του 2021.

Η αναβολή, δεύτερη που δίνεται στην εκδίκαση της υπόθεσης, δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή στη δίκη - Τι ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος και τα παιδιά, καθώς και ο αδελφός του πρώην υπουργού, οι οποίοι δια των συνηγόρων τους επανέλαβαν την δήλωση παράστασης Υποστήριξης της Κατηγορίας. Οι οικείοι του θύματος ζήτησαν από το δικαστήριο να προχωρήσει σε διακοπή και όχι αναβολή της δίκης.

Στη συνέχεια ζήτησαν να δοθεί κατά την αναβολή μία συντομότερη δικάσιμος, καθώς όπως ανέφερε η εκ των συνηγόρων τους, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία «και η συγκεκριμένη δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί εντός συντομότερου χρόνου».

Η συνήγορος αναφέρθηκε σε μία «πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων», για τους οποίους τόνισε πως «απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στην Χαλκίδα».  

Ένταση στο δικαστήριο

Στην αίθουσα σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε συγγενείς των δύο κατηγορουμένων με συνηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, υπήρξε λογομαχία ανάμεσα στον Σήφη Βαλυράκη που είχε βγει με το σκάφος του για ψαροντούφεκο και τους δύο ψαράδες που ήταν στο αλιευτικό τους.

Το περιστατικό φέρεται να κλιμακώθηκε από την πλευρά των κατηγορουμένων που, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ενήργησαν με κοινή δράση με στόχο την εξουδετέρωση του θύματος.

«Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του "ΜΙΝΑ" και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια, με τη χρήση ενός ξύλινου κονταριού, τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα», αναφέρεται στην δικογραφία.

Τονίζεται επίσης για τους δύο ψαράδες πως, «θέλοντας δε να συγκαλύψουν την πράξη τους, μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο Ιωσήφ Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα χτυπώντας στην προπέλα των εν κινήσει σκαφών, απομακρύνθηκαν... από το σημείο, εγκαταλείποντας αυτόν αβοήθητο και χωρίς να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία, καίτοι καλώς γνώριζαν ότι αναζητείτο το θύμα από τις λιμενικές αρχές, παρεμποδίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε έγκαιρη σωστική ενέργεια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.