Ελλαδα

Για τέταρτη φορά θα δικαστεί ο Κορκονέας για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Tι δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας Ζώη Κωνσταντοπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας
© EUROKINISSI

Γρηγορόπουλος: Για τέταρτη φορά θα δικαστεί ο Κορκονέας για τη δολοφονία του

Για τέταρτη φορά θα δικαστεί ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την 6η Δεκεμβρίου 2008. Κι αυτό, γιατί αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, ως προς το σκέλος της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή η οποία είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Κατά συνέπεια θα οδηγηθεί εκ νέου, για τέταρτη φορά ο πρώην ειδικός φρουρός ενώπιον των δικαστηρίων, τα οποία καλούνται να αποφανθούν για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Χαιρετίζουμε την αναίρεση της απόφασης που αναγνώριζε ελαφρυντικά στον Επαμεινώνδα Κορκονέα

«Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβαση της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι αυτή «είναι μια εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη σε σχέση με μια συνολική αποτίμηση και αξιολόγηση του πως ενεργεί η δικαστική εξουσία στην χώρα μας».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας που είναι μαζί με τον πατέρα της, Νίκο συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανέφερε ότι όλα αυτά τα δέκα χρόνια «η διαδικασία έχει χαρακτηριστεί από παρεμβάσεις μηχανισμών εξουσίας προκειμένου κάθε φορά να διευκολύνονται και να πέφτουν στα μαλακά οι δύο εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι». Υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη και η απόδοση Δικαίου είναι υπόθεση αγωνιστικής διεκδίκησης όπως είναι υπόθεση αντίστασης στους σκοτεινούς μηχανισμούς της εξουσίας και της παραεξουσίας, του Κράτους και του παρακράτους, που σε αυτή την υπόθεση ήθελαν την ατιμωρησία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι από το 2019, η ίδια και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος «καταγγείλαμε τους μηχανισμούς εκείνους μέσα στο δικαστικό σύστημα που οδήγησαν στην πρώτη σκανδαλώδη αναγνώριση ελαφρυντικού και αποφυλάκιση του Κορκονέα και τότε πολλοί αντέδρασαν αλλά υπήρξε η ενεργοποίηση - με δικές μας ενέργειες και την κοινωνία παλλόμενη - του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έκανε αναίρεση». Όμως, πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου «κινήθηκαν ξανά οι σκοτεινοί μηχανισμοί της παραεξουσίας και του παρακράτους και για δεύτερη φορά το 2022, αναγνωρίσθηκε ελαφρυντικό και αποφυλακίστηκε, μετά από ελάχιστη φυλάκιση, ο Κορκονέας. Και όταν καταγγείλαμε και πάλι αυτούς του μηχανισμούς, βρήκαμε απέναντί μας εκτός από τα παράκεντρα της εξουσίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.