Ελλαδα

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Θα φιλοξενηθούν 70.000 παιδιά - Στα 35 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος - Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι.
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων © Unsplash+/Getty Images

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος - Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων, αποκλειομένων και παρόχων του προγράμματος διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2024.

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε μπορούν να κατατεθούν ενστάσεις

Οι δικαιούχοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων από σήμερα Πέμπτη, 30/05/2024 και ώρα 18:00 έως το Σάββατο 01/06/2024 ώρα 23:59, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική - Εργασία και ασφάλιση - Κατασκηνώσεις - Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Στις ενστάσεις οι δικαιούχοι πρέπει να συνυποβάλουν αποδεικτικά των ισχυρισμών τους, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ, μέσω επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Από τις 15 Ιουνίου το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις είναι 70.000 και ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 για παιδιά τυπικής ανάπτυξης (20 Σεπτεμβρίου 2024 για παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης, ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/paidikes-kataskinwseis.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.