Ελλαδα

Σήμερα τα αποτελέσματα για τα Πρότυπα Σχολεία 2024

Μέσα στις επόμενες ώρες η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρανίο και καρέκλα μπροστά από τον πίνακα σε σχολική αίθουσα
Σήμερα τα αποτελέσματα για τα Πρότυπα Σχολεία 2024 © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρότυπα Σχολεία - Αποτελέσματα 2024: Μέσα στις επόμενες ώρες η ανακοίνωση μετά την αναβολή

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα για τα Πρότυπα Σχολεία, που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών κατά το νέο σχολικό έτος 2024 - 2025. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητριών και των μαθητών θα ειδοποιηθούν είτε με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα στην οποία θα είναι επιλαχόντες, για τη συνολική βαθμολογία τους και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους, είτε από την πλατφόρμα των αιτήσεων: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου που υπέβαλε την αίτηση.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματα και την εγγραφή των μαθητών στη σχολική μονάδα επιτυχίας, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τις οικείες σχολικές μονάδες.

Πρότυπα Σχολεία: 1.800 οι θέσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

H εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία γίνεται με εξετάσεις. Οι υποψήφιοι μαθητές αξιολογήθηκαν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, τη γλώσσα και τα μαθηματικά. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι μαθητές κάθε χρόνο αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο κατά περίπτωση σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών εννοιών και δεν απαιτείται να έχουν μελετήσει συγκεκριμένη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δοκιμασία. Οι 1.800 θέσεις των προτύπων, αφορούν 1.575 θέσεις γυμνασίων και 225 λυκείων

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.