Ελλαδα

Ελλείψεις στην ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη

Για «απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών» κάνει λόγο η συνήγορος της μητέρας της 28χρονης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων την 1η Απριλίου
Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Ελλείψεις στην ΕΔΕ διαπιστώνει ο ΣτΠ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Ελλείψεις στην ΕΔΕ διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη - Τι υποστηρίζει η συνήγορος της μητέρας της 28χρονης

Ο Συνήγορος του Πολίτη επέστρεψε στην ΕΛ.ΑΣ. την ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων την 1η Απριλίου 2024. Σύμφωνα με τον Ant1, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1mas397hm81)

Η συνήγορος της μητέρας της Κυριακής Γρίβα για την επιστροφή της ΕΔΕ από τον Συνήγορο του Πολίτη

Η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής, Έλενα Τζούλη, μίλησε σήμερα (30.5) στον Ant1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Η επιλογή αυτή εκ μέρους της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά σε αντίστοιχες υποθέσεις. Αποδεικνύει αυτό που ισχυριζόμαστε εδώ και καιρό: ότι διαπράττεται εγκληματική κωλυσιεργία και ότι γίνεται προσπάθεια να προστατευτούν πρόσωπα, από τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών. Ο Συνήγορος του Πολίτη στην απόφαση επιστροφής της δικογραφίας, αναφέρει ότι σκοπός της επιστροφής είναι αυτή να συμπληρωθεί για περαιτέρω παραπτώματα και για περαιτέρω πρόσωπα στο πλαίσιο διενέργειας νέας πειθαρχικής ανάκρισης», είπε αρχικά η δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Το λέω ανοιχτά: οι ελλείψεις έχουν να κάνουν με απόπειρες συγκάλυψης ευθυνών. Όποιοι νομίζουν ότι ο καταλογισμός θα περιοριστεί στους 3 χαμηλόβαθμους παρόντες αστυνομικούς, πλανώνται πλάνην οικτράν, διότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και στα υψηλά στρώματα. Και αναφέρομαι στις αρχές που έπρεπε να σφαγιαστεί μια κοπέλα κατ’ αυτόν τον απαίσιο τρόπο, για να λογοδοτήσουν που προστάτευαν και κάλυπταν π.χ. έναν αστυνομικό προς απόταξη, ή εν πάση περιπτώσει του επέτρεπαν να συνεχίζει να υπηρετεί. Μία ακόμα μορφή της απαράδεκτης κωλυσιεργίας η οποία διαπράττεται είναι ότι ακόμα εκκρεμεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του δράστη, ο οποίος επικαλείται ψυχική διαταραχή, αλλά εκκρεμεί και η περισυλλογή και αξιοποίηση πολλών ακόμα χρήσιμων αποδεικτικών στοιχείων. Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στο απόλυτο αδιέξοδο τη μητέρα της Κυριακής, η οποία μιλώντας ευγενικά και ήρεμα, έφτασε στο σημείο να παρακαλά δημόσια τις αρχές να επισπεύσουν την απόδοση δικαιοσύνης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1maumf4ghht)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.