Ελλαδα

Ανατροπή στην Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια έπεσε από τη γέφυρα του ΒΟΑΚ - Εξετάζεται η εκδοχή της αυτοκτονίας

Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες των διερχόμενων οδηγών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η γέφυρα από την οποία έπεσε η 17χρονη στο Ηράκλειο Κρήτης
Ηράκλειο Κρήτης: Διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 17χρονη μαθήτρια έπεσε από τη γέφυρα ©NeaKriti

Ηράκλειο Κρήτης-17χρονη: Διερευνώνται οι συνθήκες που βρέθηκε στο κενό - Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες των διερχόμενων οδηγών 

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 17χρονη μαθήτρια στο Ηράκλειο Κρήτης, βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από γέφυρα μεγάλου ύψους, διερευνούν οι αστυνομικοί του Ηρακλείου. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, όταν η μαθήτρια, αφού ολοκλήρωσε τις εξετάσεις στο μάθημα της Ιστορίας, έφυγε πεζή από το σχολείο.

Ηράκλειο Κρήτης: Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες των διερχόμενων οδηγών για την 17χρονη

Κινήθηκε κατά μήκος του εθνικού δικτύου του ΒΟΑΚ και έφτασε μέχρι τη γέφυρα της Σταλίδας, στα Μάλια. Εκεί φαίνεται σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών στους αστυνομικούς πως η κοπέλα παρέμεινε αρκετή ώρα. Κάποιοι εξ’ αυτών μάλιστα προσπάθησαν να πείσουν να απομακρυνθεί πλην όμως η ίδια, έδειχνε πως δεν άκουγε κανέναν. Ξαφνικά, διερχόμενοι οδηγοί την είδαν να πέφτει στο κενό από τη γέφυρα, από ύψος περίπου 50 μέτρων.

Η 17χρονη εντοπίστηκε νεκρή, παρά την έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών. Σε λίγες μόλις ημέρες θα γινόταν 18 ετών, τον Ιούνιο, ενώ θα λάμβανε μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Είχε μια ακόμη αδελφή και έναν αδελφό και σύμφωνα με τις πρώτες κουβέντες των μελών της οικογένειας, πρόκειτο για ένα συνεσταλμένο παιδί, ιδιαίτερα μελετηρό που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα. Υπήρχε πίεση, σε φυσιολογικά πλαίσια όμως, φαίνεται να αναφέρουν συγγενικά πρόσωπα αλλά και καθηγητές του σχολείου, όπως συμβαίνει σε όλα τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή για ατύχημα

Ακόμη οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή για ατύχημα. Από τις μαρτυρίες των διερχόμενων οδηγών, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για αυτοκτονία, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στις περιγραφές τους.

Ωστόσο, το κίνητρο για το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας δεν έχει εντοπιστεί, συνεπώς οι αστυνομικοί εξετάζουν προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη δηλαδή και αυτό του ατυχήματος, που όμως φαίνεται να συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Οι αστυνομικοί του Ηρακλείου, έχουν έρθει σε επαφή με καθηγητές του σχολείου της 17χρονης αλλά και με συμμαθητές της, προκειμένου να μάθουν εάν είχαν ακούσει κάτι που μπορεί να «βασάνιζε» την άτυχη κοπέλα. Εάν είχε συμβεί κάποιο περιστατικό που να την οδήγησε σε απόγνωση, που να σχετίζεται είτε με τις σχέσεις της με συμμαθητές ή καθηγητές ή ακόμη και με τις εν εξελίξει ενδοσχολικές εξετάσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.