Ελλαδα

Φοιτητικές Εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα και εκατέρωθεν κατηγορίες από ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ

Και οι δύο φοιτητικές παρατάξεις υποστηρίζουν ότι αποτελούν «πρώτη δύναμη»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα δίνουν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ - Οι κατηγορίες για νοθεία

Διαφορετικά αποτελέσματα για τις Φοιτητικές Εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (22.5) στα πανεπιστήμια της χώρας, δίνουν για ακόμη μία χρονιά ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και ΠΚΣ. Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ υποστηρίζει ότι για 37η χρονιά αποτελεί πρώτη δύναμη, ενώ το ΠΚΣ όταν καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανελλαδικά. 

Σύμφωνα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Δεύτερη, η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη επιλογή» από μεριάς των φοιτητών: «Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΚΣ, η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 34,19%. Ακολουθεί η Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.

Φοιτητικές Εκλογές: Διαφορετικά ποσοστά δίνουν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ ανταλλάσσουν κατηγορίες για εκατέρωθεν νοθεία στις Φοιτητικές Εκλογές

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ανακοινώσεις τους, οι δυο παρατάξεις ανταλλάσσουν κατηγορίες εκατέρωθεν για νοθεία.

Από τη μία, Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους - φαντάσματα». Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Σύμφωνα και με τις δύο παρατάξεις, πάντως, ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν στις κάλπες ανήλθε περίπου στις 50.000. Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σχημάτισε ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.