Ελλαδα

Εκτός κινδύνου ο 9χρονος που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα σχολείου στην Κηφισιά

Η ανακοίνωση του «Παίδων Πεντέλης» για την πορεία της υγείας του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η ανακοίνωση του «Παίδων» για τον 9χρονο που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα σχολείου στην Κηφισιά

Το «Παίδων Πεντέλης» εξέδωσε ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του 9χρονου αγοριού που καταπλακώθηκε από τη μεταλλική πόρτα σχολείου στην Κηφισιά. Πλέον, το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και παραμένει στο «Παίδων» για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο.

Κηφισιά: Εκτός κινδύνου 9χρονος που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, το «Παίδων Πεντέλης» αναφέρει: «Ο ανήλικος Μ. Θ., (γεν. 2015), διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 21.05.2024 και ώρα 14:10 λόγω αναφερόμενης καταπλάκωσης από μεταλλική πόρτα. Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός. Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο».

Πώς ο 9χρονος μαθητής καταπλακώθηκε από τη μεταλλική πόρτα του σχολείου στην Κηφισιά

Ο μαθητής της Γ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, μετά τη λήξη των μαθημάτων και ενώ αποχωρούσε από το σχολικό κτίριο, εγκλωβίστηκε από την εξωτερική σιδερένια πόρτα, η οποία αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω του. Συνεργείο, νωρίτερα την ίδια ημέρα, φέρεται να είχε αντικαταστήσει την πόρτα, κατόπιν υπόδειξης του αρμόδιου τμήματος του δήμου Κηφισιάς.

Ο μαθητής, αφού απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δασκάλων και γονέων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», συνοδευόμενος από τον πατέρα του, που ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς ότι φέρει κάταγμα στον τέταρτο σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι και χρειάζεται να νοσηλευθεί για χρονικό διάστημα είκοσι ημερών.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην πόρτα και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από αμέλεια. Μάλιστα, αποδείχθηκε ότι στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα