- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για βιασμό προτείνει ο εισαγγελέας
Η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου
Σασμός - Κώστας Κωστόπουλος: Την απαλλαγή του ζητάει ο εισαγγελέας - Η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου
Την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου από την κατηγορία του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, το 2010,εισηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Εισαγγελέας της Έδρας.
Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για βιασμό, προτείνει ο εισαγγελέας
Ο Εισαγγελέας έκρινε πως όσα ισχυρίζεται η ηθοποιός, η οποία μήνυσε τον σκηνοθέτη στο πλαίσιο της κίνησης meToo, "δεν αντέχουν στην κοινή λογική" και εξέφρασε με έμφαση την θέση του λέγοντας πως "έχω σοβαρές αμφιβολίες" και τονίζοντας ότι "είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά τη καρδία".
Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η κατάθεση της παθούσας , "μία ψυχρή κατάθεση", δεν τον έπεισε πως αυτά που περιέγραψε η ηθοποιός, τα είχε ζήσει.
Αναφερόμενος μάλιστα στις καταθέσεις των δύο συναδέλφων της μηνύτριας, Μαρκέλλας Γιαννάτου και Κατερίνας Διδασκάλου, που στάθηκαν στο πλευρό της μηνύτριας, περιγράφοντας στο δικαστήριο απρεπείς σεξουαλικές πράξεις του κατηγορούμενου σε βάρος τους, ο εισαγγελέας είπε πως αυτές πράγματι "έδωσαν βιωματικές καταθέσεις" για να συμπληρώσει "θα μου πεις είναι ηθοποιοί".
Ο Εισαγγελέας δεν δέχθηκε πως ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε το επίμαχο βράδυ που είχε βγει για φαγητό με την παθούσα, χημική ουσία , όπως εικάζει η ηθοποιός για την κατάσταση αδυναμίας που ,περιγράφει ότι, βρέθηκε.
Όπως είπε ο εισαγγελέας "δεν μπορώ να δεχτώ την χημική ουσία γιατί αυτή θα οδηγούσε σε καταστολή, ενώ μετά η παθούσα πήγε σε άλλο κλαμπ. Αποκλείω και την ολική μέθη. Δεν αποκλείεται η μερική μέθη, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με την περιγραφή της παθούσας ότι λιποθύμησε..". Σχολίασε επίσης τον ισχυρισμό της ηθοποιού ότι μετά τον βιασμό , που φέρεται να έγινε σε ένα πάρκινγκ, ζήτησε από τον σκηνοθέτη να την πάει σε κλαμπ που ήταν φίλοι της: "Το θύμα δηλαδή μετά, τι του λέει αυτού του καθάρματος; Φεύγει; Τρέχει; Όχι. Του λέει «να πάω στο Ακρωτήρι!»." .
Ο Εισαγγελέας αναρωτήθηκε αν ο κατηγορούμενος δείχνει άνθρωπος που «θα διακινδύνευε τη φήμη, την καριέρα και την οικογενειακά του για πέντε λεπτά βιολογικής ορμής;" και είπε πως ο σκηνοθέτης δεν του φάνηκε να στερείται το στοιχείο του καταλογισμού.
Η απολογία του Κώστα Κωστόπουλου
Νωρίτερα στην απολογία του ο Κώστας Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του να βγει και να πει πως είναι αυτός τον οποίο κατήγγειλε πριν δύο χρόνια η ηθοποιός και πως δήλωσε παραίτηση από την δουλειά , σε τηλεοπτικό σήριαλ, που είχε αναλάβει τότε.
Κατά τον κατηγορούμενο, η ηθοποιός ψεύδεται για όσα ισχυρίζεται σε βάρος του, καθώς όσα έγιναν εκείνο το βράδυ , όπως είπε, έγιναν με την επιθυμία και των δύο. Ανέφερε, επίσης, πως όταν η παθούσα του είπε να σταματήσει , εκείνος σταμάτησε και πως την πήγε στο κλαμπ που ήταν οι φίλοι της στο οποίο έμεινε και ο ίδιος γιατί στην διαδρομή η ηθοποιός δεν του μιλούσε. "Σε όλο το δρόμο τη ρωτούσα αν έπαθε κάτι, αν την πόνεσα, αν έκανα κάτι και αυτή δεν μιλούσε. Πήγαμε στο κλαμπ, τη ρώτησα αν θέλει να πάω μαζί της, δεν απάντησε. Εγώ πήγα να δω τι έχει. Εκείνη ήταν μια χαρά, μιλούσε με τους φίλους της, αλλά εμένα με αγνοούσε. Κι έφυγα. Πήρα τον Βαζάκα (σεναριογράφος μάρτυρας στην δίκη) να το συζητήσω, να του πω τι έγινε. Εκείνος μίλησε μαζί της και μου είπε ότι του είπε η καταγγέλλουσα πως τη βίασα. Του λέω «πλάκα μου κανείς; Τι μαλ.. είναι αυτές;..".
Ο σκηνοθέτης τόνισε πως ούτε η οικογένεια του, ούτε οι φίλοι του τον άφησαν μόνο μετά την μήνυση της ηθοποιού "Μέσα σε όλα αυτά τα ψέμματα υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν. Όσοι με συμπαθούν, αλλά κι όσοι δεν με συμπαθούν θα πουν ότι είμαι ειλικρινής" είπε.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με αγορεύσεις συνηγόρων
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.