Ελλαδα

Με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού φωταγωγήθηκε το Μέγαρο της Βουλής

Mε την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.
© Ερυθρός Σταυρός

Βουλή: Στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, τιμώντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, φωταγώγησε σήμερα το Μέγαρο του Κοινοβουλίου η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ), αποτελεί μια ετήσια εορτή, με έντονη διεθνή διάσταση, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται οι 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ, και πιο συγκεκριμένα: ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία-ορόσημο συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).

Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (8/5) τίμησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) με μια λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσιάστηκαν οι πολυσχιδείς δράσεις του οργανισμού στην Ελλάδα αλλά και η συνεισφορά του σε διεθνείς κρίσεις, όπως στην Ουκρανία. Μάλιστα, η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, φωταγώγησε την Βουλή των Ελλήνων με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο Yφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για την πλούσια ανθρωπιστική δράση και τη βοήθειά τους προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και οι εθελόντριες και οι εθελοντές των τεσσάρων Τομέων του Ε.Ε.Σ. Σημειώνεται ότι απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι μίλησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου,  κα Τζέσι Τόμσον. Σημειώνεται ότι, την παρουσίαση της εκδήλωσης του Ε.Ε.Σ, πραγματοποίησε η δημοσιογράφος, κα Ελένη Χρονά, και τη  μετάδοσή της στη νοηματική η κα Νεφέλη Ράντου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.