Ελλαδα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα

Είχαν γράψει σε τοίχο την αξία ενός γραμμαρίου χασίς

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα - Ανάμεσά τους και μαθητές

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των ενηλίκων μελών της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα.

Η σπείρα εκβίαζε μαθητές ώστε να πουλούν ναρκωτικά

Η σπείρα, αποτελείτο και από μαθητές, οι οποίοι στις μαρτυρίες τους ανέφεραν πως τους εκβίαζαν τα μέλη της σπείρας να πωλούν χασίς, μεθαμφεταμίνη, κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά ακόμη και σε συμμαθητές τους, απειλώντας τους μάλιστα πως εάν δεν το έκαναν θα τους χτυπούσαν.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων, προκειμένου εάν κάποιος έχει πληροφορίες για τη δράση τους, να ενημερώσει τις αρχές. Βέβαια, όπως διευκρινίζεται, δεν χρειάζεται να δώσει κάποιος ονοματεπώνυμο, μπορεί δηλαδή και ανώνυμα να καταγγείλει ότι γνωρίζει.

Πωλούσαν ουσίες ακόμη και σε συμμαθητές τους

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παρακολουθούσαν για καιρό τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έπειτα από πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει από ουσιοεξαρτημένους. Μάλιστα στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, οι συλληφθέντες είχαν αναγράψει και σε τοίχο την αξία ενός γραμμαρίου χασίς, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να …γνωρίζουν.

Στη σπείρα φαίνεται πως είχαν «προσηλυτιστεί» μαθητές του συγκεκριμένου γυμνασίου - λυκείου και όπως προκύπτει από τις ηχογραφημένες συνομιλίες, πωλούσαν ουσίες ακόμη και σε συμμαθητές τους. Εγκέφαλος της σπείρας, φέρεται να είναι ο 24χρονος συλληφθείς ο οποίος πάντως, όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, αρνούνται τα πάντα.