Ελλαδα

Εντυπωσιακές εικόνες στον Βροντάδο Χίου που αναβίωσε και φέτος το έθιμο του ρουκετοπόλεμου

Υπερθέαμα στον ουρανό της Χίου, όπου οι πιστοί γιόρτασαν την Ανάταση με φαντασμαγορικό τρόπο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πάσχα 2024 - Χίος: Εντυπωσιακές εικόνες στον Βροντάδο - Υπερθέαμα στον ουρανό της Χίου όπου οι πιστοί γιόρτασαν την Ανάταση με φαντασμαγορικό τρόπο

Πιστοί στο ραντεβού τους για ακόμη μια φορά οι πιστοί στον Βροντάδου Χίου αναβίωσαν το εκρηκτικό έθιμο του «ρουκετοπόλεμου».

Πλήθος κόσμου όπως κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο στη Χίο γιόρτασε την Ανάσταση με φαντασμαγορικό τρόπο τηρώντας το έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

ου που αναβίωσε και φέτος το έθιμο του «ρουκετοπόλεμου»Evangelia Koukouna / SOOC

Η παράδοση της «μάχης» στη Χίο

Σύμφωνα με την παράδοση, τα αντίπαλα συνεργεία των δύο ενοριών ξεκίνησαν μαζί την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου με στόχο να φθάσουν στο σημείο όπου οι δρόμοι τους χωρίζουν για να λάβουν «θέσεις μάχης».

Με το που το ρολόι έδειξε 23:00 ξεκίνησαν οι πρώτες μαζικές ρίψεις νώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, όπως αναφέρει ο «Πολίτης Χίου».

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δύο παύσεις ρίψεων, η μία στις 22:45 για να προσέλθουν με ασφάλεια οι πιστοί στις ενορίες και άλλη μία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα για να αποχωρήσουν οι πιστοί.

Φωτογραφίες από τον Βροντάδο Χίου 

Φωτογραφίες: Evangelia Koukouna / SOOC