Ελλαδα

Μαζική έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα - Με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία

Πληρότητα και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ - Στο «κόκκινο» η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πάσχα 2024: Μαζική έξοδος των εκδρομέων - Πληρότητα και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ - Στο «κόκκινο» η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου 

Το τελευταίο μεγάλο κύμα των εκδρομέων αποχαιρετά τα μεγάλα αστικά κέντρα για τους πασχαλινούς προορισμούς. Η έξοδος γίνεται μετ’ εμποδίων, με ουρές αυτοκινήτων στις μεγάλες Εθνικές Οδούς. Με πληρότητα που αγγίζει το 100% φεύγουν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Το αδιαχώρητο και στα ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν τον κόσμο με τα έκτακτα δρομολόγια για περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Στο 100% φτάνει η πληρότητα στα πλοία και στα ΚΤΕΛ ενώ οπλισμένοι με υπομονή είναι οι οδηγοί των ΙΧ καθώς στο κόκκινο είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου. Ενδεικτικά χρειάστηκε πάνω από 2 ώρες από τα Πατήσια έως τα διόδια της Ελευσίνας όπου μάλιστα και μετά από αυτα συνεχίζεται η κίνηση. Μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους, τα προβλήματα παραμένουν ενώ εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να μειώνονται καθώς περνούν οι ώρες.

Στο 100% η πληρότητα στα πλοία

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ

Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για δρομολόγια σε περιοχές όπως της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια. Από τα 400 που αναχωρούν σήμερα τα 200 είναι έκτακτα.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Πληρότητα και στα ΚΤΕΛ © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Για αύριο Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις.

Ρεκόρ πτήσεων τις επόμενες μέρες στο ΕΛ.Βενιζέλος

Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

Πηγή: ΕΡΤ