Ελλαδα

Γιάννα Τερζή: «Έπεσα θύμα κακοποίησης από άτομο της ομάδας μου στην Eurovision»

Όσα εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Γιάννα Τερζή αποκάλυψε την ψυχολογική κακοποίηση που δέχτηκε από άνθρωπο της ομάδας της όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2018 στη Eurovision

Για πρώτη φορά η Γιάννα Τερζή μίλησε στο Στούντιο 4 για την κακοποιητική συμπεριφορά που βίωσε το 2018, όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision με το τραγούδι «Όνειρό μου».

«Το τραγούδι πήγαινε σφαίρα. Δεν είχε γκρίνια. Είχε κακοποίηση από υπεύθυνο άτομο μέσα στην ομάδα μου, όπου για δικούς του λόγους και προσωπικές του βεντέτες έβαλε τα πιο δυνατά του μέσα, λυτούς και δεμένους, για να κακοποιηθεί και να μην πάει καλά η Ελλάδα και η αποστολή και εγώ. Προσωπικό δεν μπορούσε να είναι. Γιατί είχα μόλις γυρίσει από την Αμερική, δεν είχα σχέση με τον χώρο. Με κακοποίησε ψυχικά με τον πιο χυδαίο και αισχρό τρόπο“ περιέγραψε η Γιάννα Τερζή», είπε αρχικά.

 «Όταν ξεκίνησε να έχει επιτυχία το κομμάτι και πήγαινε πολύ καλά, το συγκεκριμένο άτομο ξεκίνησε εκφοβιστικά τηλέφωνα για να καμφθεί το ηθικό μου. Δημιούργησε κλίμα αδυναμίας και αποτυχίας μέσα στην ομάδα. Τα είχα καθημερινά. Μετανιώνω που δεν βγήκα όταν έπρεπε να μιλήσω για την κακοποίηση και το bullying από το συγκεκριμένο άτομο. Έφαγα τόσο μεγάλό ζόρι που κόστισε και στην ψυχική και στη σωματική μου υγεία. Πρώτη φορά το λέω», εξομολογήθηκε στους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο.

«Ήθελα να πάω στην Eurovision, ήταν όνειρο. Ήμουν από τα άτομα που στηνόμουν με την οικογένεια να τη δούμε. Και τώρα μετά που έχω καλυτερεύσει από την κακοποιητική συμπεριφορά, επανέρχεται η χαρά για τους διαγωνιζόμενους», πρόσθεσε η Γιάννη Τερζή.

«Τόσα χρόνια έλεγα διάφορα γύρω γύρω, ότι έτυχε το ένα, έτυχε το άλλο. Όχι, τίποτα δεν έτυχε. Ήταν όλα από το χέρι εκείνου του κακοποιητικού ανθρώπου. Στη σκηνή εκείνο το βράδυ ήμουν παγωμένη. Μέσα μου πέθαινα. Δεν μίλησα γιατί με φόβισε. Ήμουν πολύ φοβισμένη. Δεν ζήτησα βοήθεια. Δεν ήταν ότι χειραγωγούσε μόνο εμένα. Όλους», σημείωσε η Γιάννα Τερζή.

Γιάννα Τερζή για το πρόβλημα υγείας της

Μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας της, η τραγουδίστρια αποκάλυψε: «Ήμουν για κάποιους μήνες σε αμαξίδιο. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο. Η αποκατάσταση της επέμβασης ήταν πολύ δύσκολη και με έβαλε σε μια συνθήκη που δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω, την αναπηρία. Ήταν ένας όγκος στον νωτιαίο μυελό και είναι πολύ σπάνιο, αν αφαιρεθεί με επιτυχία να μη σου αφήσει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα. Θα μπορούσα να έχω μείνει σε αμαξίδιο ή να έχω κάποιο σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα».

«Το ανακάλυψα τυχαία. Είχα κάποιες ενοχλήσεις στην πλάτη και νόμιζα ότι είχα θέμα στη μέση. Όταν μου το είπε ο γιατρός στο τηλέφωνο, νόμιζα ότι θα πάθω εγκεφαλικό. Ο πατέρας μου το έμαθε, αφού είχαν πάει όλα καλά, μήνες μετά την επέμβαση. Η επέμβαση κράτησε 11 ώρες κι απέκρυψα την ημερομηνία από τους γονείς μου. Αυτός που με συνόδευσε ήταν ο αδερφός μου. Ήθελα να τους προστατεύσω από όλο αυτό», σημείωσε.

Όπως τόνισε: «Πιο δύσκολο από όλα ήταν η αποκατάσταση. Προετοίμαζα τον εαυτό μου για τη ζωή στο αμαξίδιο. Ξαναγνώρισα το σώμα μου από την αρχή, ξαναπερπάτησα από την αρχή, τα έκανα όλα από την αρχή».

«Είσαι στους τέσσερις τοίχους και παλεύεις με τους δαίμονές σου. Οι πόνοι, ότι δεν αισθάνομαι το σώμα μου από τη μέση και κάτω. Όλο αυτό ήταν το βασανιστικό. Είσαι σε ένα κρεβάτι και χρειάζεσαι άνθρωπο να σε πάει στην τουαλέτα, να σε κάνει μπάνιο. Πρέπει να κοιτάς τα πόδια σου για να στέλνεις μήνυμα επί τόπου, να πάρουν εντολή. Τα πόδια μου δεν είχαν αισθητικότητα. Μετά από τρία χρόνια, ό,τι δουλειά ήταν να κάνουν τα νεύρα μου, το έκαναν», κατέληξε η Γιάννα Τερζή.