Ελλαδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός»

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο», προσθέτει o Αρχιεπίσκοπος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος - Η δήλωση περί «χριστιανόμετρου»

Από το Δήλεσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε το μήνυμα: «Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός». 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στις κάμερες κατά την άφιξή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία έχει τις σταθερές της «ακούμε το Ευαγγέλιο, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις μας και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο. Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασίας. Πολλά πράγματα μας χωρίζουν. Κάνουμε αυτά που λέει το Ευαγγέλιο. Είναι η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, ο χρόνος θα δείξει. Κινούμαστε με αυτά που λέει το Ευαγγέλιο».

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη-Αρχιεπισκόπου στο Δήλεσι 

Τις δομές της αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό επισκέπτονται σήμερα Παρασκευή (26.4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών, με αφορμή τη βιαιοπραγία εις βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη. «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων, οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.