Ελλαδα

Χανιά: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη σε περιοχή του Ναυστάθμου Σούδας – Εστάλη μήνυμα 112

Εκκενώνεται το Ναυτικό Νοσοκομείο και η Λέσχη Αξιωματικών - Oι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κρήτη: Φωτιά σε δασική έκταση στον Ναύσταθμο στη Σούδα – Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση

Ισχυρές ριπές του ανέμου ενισχύουν, αυτήν την ώρα, τις φλόγες που κατακαίουν το δασικό τμήμα στον Κόμβο του Ναυστάθμου στα Χανιά, στο ύψος της Εθνικής Οδού του ΒΟΑΚ, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στην περιοχή Πλατάνι και οδηγηθεί στα Μεγάλα Χωράφια.

Oι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν στην περιοχή

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκενώθηκε προληπτικά ο παιδικός σταθμός και το σχολείο του Ναυστάθμου, ενώ γίνεται εκκένωση και του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Πριν απο λίγη ώρα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα 112, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».