Ελλαδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μπαράζ συλλήψεων που φθάνουν μέχρι την κορυφή συνδέσμων

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη - Τα ευρήματα των αστυνομικών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Λυγγερίδη: 60 συλλήψεις, εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις.
Εγκληματική οργάνωση βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη © Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μπαράζ συλλήψεων, εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις.

Το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα οι συλληφθέντες κατά την τεράστια αστυνομική επιχείρηση με αφορμή τη δολοφονία του αστυνομικού της ΥΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και τουλάχιστον 10 διαφορετικές περιπτώσεις αθλητικής βίας, εντός και εκτός Αττικής.

Εγκληματική οργάνωση πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη

Οι συλληφθέντες, που έχουν φτάσει τους 64 είναι μεταξύ των 158 για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για ηθική αυτουργία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και οι κατηγορούμενοι, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να παραλάβουν τους φακέλους της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0qt7qyi7kxd)

Χειροπέδες σε 20 υψηλόβαθμα στελέχη συνδέσμων

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους 20 υψηλόβαθμα στελέχη οργανωμένων συνδέσμων, πέντε εκ των οποίων εμφανίζονται να είναι και ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Του 31χρονου αστυνομικού της ΥΑΤ, που το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων του και εν συνεχεία των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, ο Γιώργος επί 20 ημέρες έδινε μια πρωτοφανή μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Στις 27 Δεκεμβρίου όμως, το σώμα του, δεν άντεξε άλλο και κατέληξε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0qsst5jbs3l)

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, επίσης, είναι ο αδελφός του18χρονου αγοριού που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση και φέρεται να ομολόγησε πως ήταν αυτός που έριξε -κατά λάθος- τη ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι του άτυχου Γιώργου Λυγγερίδη. Βέβαια, εκ των υστέρων, άλλαξε την κατάθεση του, αμφισβητώντας ότι είναι αυτός που έριξε τη φονική φωτοβολίδα. Χειροπέδες πέρασαν επίσης οι αστυνομικοί στον μάνατζερ γνωστού τράπερ, ο οποίος εξεταζόμενες εκείνες τις ημέρες των επεισοδίων, είχε υποστηρίξει πως είχε πάει απλώς στο γήπεδο για να αφήσει ένα πανό και έφυγε προτού ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Τα ευρήματα των αστυνομικών

Τα ευρήματα των αστυνομικών ωστόσο τον διέψευσαν αφού μαρτυρίες και γενετικό υλικό τον τοποθετούν στον τόπο των επεισοδίων. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τις αναλύσεις στα ευρήματα από τον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» οδήγησαν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.

Ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λυγγερίδη αλλά και ως υψηλόβαθμα στελέχη οργανωμένων συνδέσμων συνελήφθησαν ένας 36χρονος με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», ο «Κοντός» που συνελήφθη στα Ιωάννινα ενώ προσπαθούσε -κατά την αστυνομία- να διαφύγει στην Αλβανία έχοντας στην κατοχή του 5.000 ευρώ και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ο «Καρχαρίας» και ο «Όμλε». Όλοι τους, πρόσωπα που έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για διάφορα αδικήματα.

Μάλλιος Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας είναι απόλυτη

«Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος σχετικά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την σύλληψη ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην θανάσιμη επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη.

Όπως τόνισε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, τους τελευταίους μήνες διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα που «έφερε στο φως» την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωσε την συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ