Ελλαδα

Από το πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας: Μια μέρα στη Netcompany-Intrasoft

Ποια είναι τα νέα trends στον κλάδο της Τεχνολογίας;

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Netcompany-Intrasoft: η κορυφαία εταιρία Πληροφορικής στην Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες της σε φοιτητές και αποφοίτους 

Ποια είναι τα νέα trends στον κλάδο της Τεχνολογίας; Ποια skills χρειάζεται για να εργαστεί κανείς σε μία ΙΤ εταιρία; Πώς θα επιλέξει τον ρόλο που του ταιριάζει πραγματικά, ώστε να εκτοξεύσει την καριέρα του;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην Ημέρα Καριέρας με τίτλο «A day @Netcompany-Intrasoft», κατά την οποία η εταιρία άνοιξε για πρώτη φορά τα γραφεία της στο Μαρούσι για 65 φοιτητές και πρόσφατα αποφοίτους από ελληνικά πανεπιστήμια, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές μέσα από ομιλίες και workshops.

Κατά την επίσκεψή τους, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρία και την κουλτούρα της, να πάρουν σημαντικά insights για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και για τις ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση, αλλά και να λάβουν πρακτικές συμβουλές για το πώς να προσεγγίσουν τα πρώτα βήματα στη σταδιοδρομία τους. Συνομίλησαν με κορυφαίους επαγγελματίες της εταιρίας, οι οποίοι μοιράστηκαν τη γνώση και τις εμπειρίες τους, ενώ παρακολουθήσαν και workshops σχετικά με Software Development, DevOps, Applications Security, Business Analysis, και Software Testing.

«Με τη δράση αυτή φιλοδοξούμε να εμπνεύσουμε τους φοιτητές και να καθοδηγήσουμε αυτούς που αποφοίτησαν πρόσφατα στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Να δημιουργήσουμε μια γέφυρα μεταξύ πανεπιστημίου και εργασιακής ζωής. Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να στηρίζουμε ταλαντούχους νέους και νέες που ετοιμάζονται να γράψουν τη δική τους ιστορία στην Τεχνολογία», μας λέει ο Πέτρος Κολώνιας, HR Director της Netcompany-Intrasoft.

Η δράση αυτή αποτελεί μόνο ένα κομμάτι των πρωτοβουλιών που απαρτίζουν το βραβευμένο πρόγραμμα ΕΚΕ «Netcompany-Intrasoft YOUTH». Οι πιο σημαντικές πρωτοβουλίες του είναι:
Η στρατηγική συνεργασία με τη ΜΚΟ «The Tipping Point», όπου μέντορες της εταιρίας συναντούν διαδικτυακά μαθητές και μαθήτριες σχολείων σε απομακρυσμένες πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον κλάδο της Πληροφορικής. Προγράμματα πρακτικής άσκησης, ώστε να εκπαιδευτούν οι φοιτητές δίπλα στο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας. Δωρεές τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία, πανεπιστήμια και ΜΚΟ. Αλλά και η κορυφαία δράση «Περισσότερες νέες γυναίκες στoν κλάδο της Πληροφορικής», με στόχο να εμπνεύσει τη νέα γενιά κοριτσιών να οραματιστούν το επαγγελματικό τους μέλλον στον κλάδο του ΙΤ.

Άλλωστε, το όραμά της είναι να αξιοποιήσει την Πληροφορική και την Τεχνολογία προς ένα βιώσιμο, κοινωνικά υπεύθυνο και ψηφιακά ασφαλές μέλλον. Αφετηρία είναι οι ίδιοι οι νέοι που θα το δημιουργήσουν.

Σε μια εποχή που η Πληροφορική διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στις τεχνολογικές εξελίξεις και που ολοένα αυξάνεται η ζήτηση για τεχνολογικό ταλέντο, η Netcompany-Intrasoft, η μεγαλύτερη εταιρία Πληροφορικής στην Ελλάδα, άνοιξε τα γραφεία της σε φοιτητές και σε αποφοίτους, με στόχο να τους στηρίξει στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, σε μια μέρα γεμάτη ομιλίες, workshops και πρακτικές συμβουλές.