Ελλαδα

Τέμπη: Ερευνα σε εισαγγελέα που απέρριψε καταγγελία για υπουργούς

Για την πιθανή αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρειος Πάγος
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Εισαγγελέας ΑΠ: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Λάρισας σχετικά με απορριπτική διάταξη έπειτα από καταγγελίες κατά δύο υφυπουργών για τα Τέμπη

Παραγγελία απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υφυπουργούς, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Tέμπη: Άσκησαν έφεση συγγενείς των θυμάτων

Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή των δύο υφυπουργών στην πιθανή αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η εισαγγελέας Ε.Κ., σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών όφειλε να αποστείλει αμελλητί το φάκελο στην Βουλή, εφόσον συνάντησε πολιτικά πρόσωπα. Όμως, συγγενείς των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.