Ελλαδα

Γιατί πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου παιδιού του απειλείται με απέλαση

Το χρονικό της υπόθεσης στη Νίσυρο

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου παιδιού του και απειλείται με απέλαση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός πατέρα στη Νίσυρο ο οποίος πήγε στο τμήμα να καταγγείλει κάτοικο του νησιού για την σεξουαλική κακοποίηση του γιου του και βρέθηκε με …χειροπέδες επειδή βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας.

Η περίπτωση του πατέρα που συνελήφθη λίγες ώρες μετά την καταγγελία στις αρχές της Κω για την επίθεση που δέχθηκε ο 10χρονος γιος του από κρατικό υπάλληλο, έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στη Νίσυρο, όπου οι κάτοικοι ζητούν την παύση της δίωξης. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, οι αρχές αντί να αναζητήσουν τον δράστη της σεξουαλικής επίθεσης, ο οποίος φέρεται να έχει εξαφανιστεί, ασχολούνται με το εάν ο πατέρας του αγοριού είναι νόμιμα στη χώρα ή όχι.

Νίσυρος: Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλβανικής καταγωγής άνδρας, πήγε στην Κω και κατήγγειλε πως εργαζόμενος σε μουσείο της Νισύρου έδειχνε πορνογραφικό υλικό και ερωτικά βοηθήματα στον γιο του. Μετά την καταγγελία, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ο πατέρας επέστρεψε στη Νίσυρο, όπου όμως συνελήφθη από αστυνομικούς καθώς στερείτο εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Ο άνδρας με την οικογένεια του βρίσκεται επτά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Νϊσυρο, χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα.

Έπειτα από κινητοποίηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δημήτρη Παφίλη, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο πατέρας του 10χρονου αγοριού, αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Το ζητούμενο είναι πως ο δημόσιος υπάλληλος αγνοείται και τα ίχνη του έχουν εξαφανιστεί, ενώ η περιπέτεια του πατέρα του 10χρονου αγοριού, θα λήξει όταν οριστεί η δικάσιμος για την υπόθεση του. Ως προς την υπόθεση του ανήλικου αγοριού, αυτή διερευνάται από τις αρχές με το παιδί να είναι σοκαρισμένο τόσο από τα όσα το ίδιο έζησε από τον εξαφανισμένο δημόσιο υπάλληλο αλλά και τα όσα ακολούθησαν με τη σύλληψη του πατέρα του.