Ελλαδα

«Τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Φέρτη - Συγκίνηση στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Η επιθυμία της οικογένειας του ηθοποιού

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κηδεία Γιάννη Φέρτη: Εικόνες από «τελευταίο αντίο» - Η επιθυμία της οικογένειάς του 

«Τελευταίο αντίο» είπαν σήμερα (16.4) συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον Γιάννη Φέρτη, τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του ηθοποιού τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το μεσημέρι της Τρίτης στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. 

Κηδεία Γιάννη Φέρτη: Εικόνες από το τελευταίο αντίο

Η σύζυγος του Γιάννη Φέρτη, Μαρίνα Ψάλτη, με δάκρυα στα μάτια βρέθηκε δίπλα στο φέρετρο τού ηθοποιού στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, εκεί όπου λίγο αργότερα έφτασαν η Ξένια Καλογεροπούλου, η Μαρινέλλα, ο Σταμάτης Φασουλής και η Τάνια Τσανακλίδου. 

Η Μαρινέλλα στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών © NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
Η Ξένια Καλογεροπούλου συνοδευόμενη από τον Σταμάτη Φασουλή στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη © NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
Η Μαρίνα Ψάλτη, σύζυγος του Γιάννη Φέρτη, στην κηδεία του ηθοποιού © NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
Η αγκαλιά της Μαρίνας Ψάλτη στην Ξένια Καλογεροπούλου στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη © NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
Η Τάνια Τσανακλίδου με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια φτάνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών όπου τελέστηκε η κηδεία του Γιάννη Φέρτη © NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Επιθυμία της οικογένειας του Γιάννη Φέρτη ήταν αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. «Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας για την κηδεία του Γιάννη Φέρτη.

Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ στον Γιάννη Φέρτη

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Φέρτη την Κυριακή σε ηλικία 86 ετών σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Το «αντίο» της προς τον σπουδαίο είπε και η Φίνος Φιλμ με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας πως «υπηρέτησε με αφοσίωση την υποκριτική τέχνη»

Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ

«Αντίο λέμε σήμερα στον σπουδαίο Γιάννη Φέρτη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Υπηρέτησε με αφοσίωση την υποκριτική τέχνη για πάνω από εξήντα χρόνια και ξεχώρισε για το ήθος και την σεμνότητά του. Η βελούδινη και εκφραστική του φωνή θα μας συντροφεύει πάντα μέσα από τις ταινίες του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του στην Athens Voice και την Πηνελόπη Μασούρη