Ελλαδα

24ωρη Απεργία: Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι στάσεις εργασίας και οι συγκεντρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρόλεϊ στη στάση και πολίτες που αναμένουν την επιβίβασή τους
Απεργία 17 Απριλίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ © EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Απεργία 17 Απριλίου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Οι στάσεις εργασίας και οι συγκεντρώσεις

Αύριο, Τετάρτη 17 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Σωματεία εργαζομένων έχουν ανακοινώσει ήδη τη συμμετοχή τους στην απεργία. Ανάμεσά τους και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πώς θα κινηθούν, λοιπόν, αύριο λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0kktbigi2op)

Απεργία 17 Απριλίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της απεργίας

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) οπότε και θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train σύμφωνα με ανακοίνωσή της θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

  • Στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα: 52, 53, 56 και 57
  • Στο τμήμα Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Λάρισας: 1591, 1592, 2593, 2594, 1597 και 1598
  • Στο τμήμα Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326 και 2301
  • Στο τμήμα Πειραιάς - Αεροδρόμιο - Πειραιάς: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230 και 1231
  • Στο τμήμα Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα: 1532, 1535, 1550, 1553, 2530 και 2533

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ - Ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με προσωπικό ασφαλείας.
Αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου λόγω της 24ωρης απεργίας © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς:

Την Τρίτη 16.04.2024 οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο τους από Πειραιά προς 'Ανω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κιάτο θα υποκατασταθεί με λεωφορεία.

Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα:

Την Τρίτη 16.04.2024 η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδναι με τρένο και στο τμήμα Αφίδναι - Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο. Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα - Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

Στάσεις εργασίας και στα λεωφορεία λόγω της 24ωρης απεργίας

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες, συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή ΣΣΕ. 

Απεργία 17 Απριλίου: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη
Απεργία 17 Απριλίου: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Απεργία 17 Απριλίου: Συμμετέχουν μετρό και ηλεκτρικός

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ τους αποφάσισαν να μετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 17 Απριλίου, ενάντια στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττει καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Εικόνα από τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός»
Απεργία 17 Απριλίου: Συμμετέχουν μετρό και ηλεκτρικός © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επιπλέον, το Δ.Σ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, με στάσεις εργασίας και συγκεκριμένα το πρωί από έναρξη βάρδιας εως 9.00 π.μ και το βράδυ από 21.00 εως λήξη βάρδιας.

Τι ισχύει για τα ταξί

Στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ΣΑΤΑ.

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, διότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη συγκεκριμένη ημέρα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «H απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης 17 Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, με αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές επίπεδο».

Πλοία δεμένα στους κάβους στο λιμάνι του Πειραιά λόγω απεργίας της ΠΝΟ
Απεργία 17 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσει και η ΟΛΜΕ.

Σημειώνεται, ότι οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη 16 Απριλίου, μία ημέρα πρίν από τη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, για να μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τι ώρα είναι οι πορείες την Τετάρτη 17 Απριλίου

Στις 9:30 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απριλίου και έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση
Απεργία 17 Απριλίου
Απεργία 17 Απριλίου © EUROKINISSI

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ