Ελλαδα

Η επιβλητική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Εικόνες από την Αρχαία Ολυμπία

Γεωργία Ζερβογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η επίσημη πρόβα της Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/4) στην Αρχαία Ολυμπία, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες στους θεατές που χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό και σεβασμό κατά τη διάρκειά της.

Η πρόβα, όπως πάντα, έγινε μία μέρα πριν το Ολυμπιακό Φως ξεκινήσει το ταξίδι του αυτή τη φορά για το Παρίσι. Η Φλόγα γεννήθηκε παραδοσιακά από τις αχτίδες του Ήλιου στο Ναό της Ήρας στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά.

Ακολούθησε ο χορός των Ιερειών και των Κούρων στο χορευτικό που δημιούργησε και σκηνοθέτησε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, με ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος είναι ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος και παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Νίκος Αλιάγας. Δεύτερη Λαμπαδηδρόμος θα είναι η Γαλλίδα Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Λορ Μανοντού και τρίτος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 11.30, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στις 26 Απριλίου, η Ολυμπιακή Δάδα θα έρθει στην Αθήνα και η παράδοση της Φλόγας στο Παρίσι θα γίνει σε ειδική τελετή στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο).

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την Αρχαία Ολυμπία: