Ελλαδα

Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο από τη γυναικοκτονία στους Νέους Αναργύρους

«Δεν υπάρχει διακεκομμένη καταγραφή» - Πώς σχολιάζει τις καταγγελίες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων © Eurokinissi/Κώστας Τζούμας

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Δεν υπάρχει αλλοίωση στο βιντεοληπτικό υλικό από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, τονίζει να ανακοίνωση του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αφορμή για την ανακοίνωση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στάθηκαν καταγγελίες ότι μέρος του υλικού λείπει, και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εικόνα κόβεται και επανέρχεται λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το οπτικό υλικό δεν έχει υποστεί επεξεργασία, αλλά είναι θέμα λειτουργίας της κάμερας που έχει καταγράψει το περιστατικό. Πρόκειται για κάμερα που λειτουργεί με ανιχνευτή κίνησης και την ώρα που έχει κοπεί η εγγραφή σημαίνει πως εντός εμβέλειας δεν υπάρχει κίνηση για την ενεργοποιήσει.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0krmkrty2yx)

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το βίντεο μετά τη γυναικοκτονία

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0kiju8x9pl5)

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού.

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά  καταγραφής.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ