Ελλαδα

Έγγραφες εξηγήσεις από 6 αστυνομικούς για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Για όσα έγιναν το βράδυ της 1ης Απριλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουλούδια και κεριά στο σημείο της γυναικοκτονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων
Γυναικοκτονία: Έγγραφες εξηγήσεις από 6 αστυνομικούς © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι: Έγγραφες εξηγήσεις από 6 αστυνομικούς

Έγγραφες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων σχετικά με όσα έγιναν το βράδυ της 1ης Απριλίου, όταν καταγράφηκε η γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Α.Τ..

Η 28χρονη Κυριακή και ο 39χρονος γυναικοκτόνος σε κοινή τους φωτογραφία στα social media - Κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι: Έγγραφες εξηγήσεις από 6 αστυνομικούς

Σύμφωνα με το OPEN, οι έρευνες που διεξάγονται για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων είναι δύο: το πειθαρχικό κομμάτι της ΕΔΕ και το ποινικό κομμάτι. Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, έχουν κληθεί να δώσουν όλοι οι αστυνομικοί έγγραφες εξηγήσεις, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται από τον Ταξίαρχο ως ύποπτοι και έχουν περιθώριο πέντε ημέρες να απαντήσουν εγγράφως για το τι έπραξαν. 

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσει η οικογένεια

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσει σήμερα στην ανακρίτρια η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφο της στο κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, όπου είχε καταφύγει για βοήθεια το θύμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγόρου Έλενας Τζούλη που εκπροσωπεί την οικογένεια της Κυριακής και θα δηλώσει σήμερα παράσταση ενώπιον της 25ης Τακτικής Ανακρίτριας: «Kατά το στάδιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και το έγκλημα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως, σε βάρος όσων κρατικών οργάνων ευθύνονται για τη στυγνή δολοφονία. Στο ίδιο πλαίσιο, θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της Υπόθεσης κατά Παντός Υπευθύνου». 

«Γιατί δεν με θέλεις;»: Η επιστολή του γυναικοκτόνου στην Κυριακή Γρίβα - Της ζητούσε να είναι και πάλι μαζί

Μία οκτασέλιδη επιστολή φέρεται να είχε στείλει ο 39χρονος γυναικοκτόνος στην 28χρονη Κυριακή Γρίβα, ζητώντας της να είναι ξανά μαζί. Το θύμα φέρεται να είχε μαζί του την επιστολή όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων για να ζητήσει βοήθεια. Λίγες στιγμές αργότερα - ακριβώς έξω από το ΑΤ - η νεαρή νηπιαγωγός έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του 39χρονου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0al2lj5db15)

«Γιατί μου λες ψέματα; Γιατί δε με θέλεις; Σε παρακαλώ σκέψου τα λίγο» έγραφε μεταξύ άλλων ο 39χρονος γυναικοκτόνος στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega. Ανάμεσα σε άλλα της έγραφε ότι έχει διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένειας και προσπαθούσε να την πείσει να τα ξαναβρούν. «Γιατί μου λες ψέματα ότι βγαίνεις με την Π….; γιατί δεν με θέλεις; σε παρακαλώ σκέψου τα λίγο. Σου είχα πει τα πάντα, αρκεί να είμαστε καλά μεταξύ μας. Όμως πάντα κάτι γινόταν και επειδή έκανα και εγώ τη… και τα κράταγα μετά έσκαγα και τα έκανα και εγώ με τη σειρά μου σκ…» ανέφερε σε άλλο σημείο της επιστολής ο γυναικοκτόνος. 

«Περάσαμε πολλά και έκανα πολλά λάθη και εγώ όμως από την αρχή δεν σου είπα ψέματα σε κάτι, σου είπα εδώ είμαι, αυτός είμαι, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ μέχρι να γίνω τέλειος, όμως δεν είμαι και ένα-ένα θα τα διορθώσω για να είμαστε όπως πρέπει» γράφει ο 39χρονος στην επιστολή που - κατά πληροφορίες - δεν φέρει ημερομηνία. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0erlvdl6byp)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ