Ελλαδα

Νεκρά τρία ανήλικα κορίτσια από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες στη Χίο

Διασώθηκαν 14 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκάφος του Λιμενικού
(φωτογραφία αρχείου) © (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSI

Χίος: Νεκρά τρία κορίτσια στο ναυάγιο με μετανάστες - Διασώθηκαν 14 άτομα

Τις σορούς τριών ανήλικων κοριτσιών ανέσυρε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από βραχώδη ακτή στα Καρδάμυλα Χίου όπου έχει προσαράξει λέμβος με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών.

Το Λιμενικό Σώμα αναφέρει ότι έως τώρα έχει γίνει ο απεγκλωβισμός 14 ατόμων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στους διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και τριών ατόμων που εντοπίστηκαν σε κοντινό σημείο, περιλαμβάνονται 5 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι που μεταφέρθηκαν στα Καρδάμυλα, ενώ έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή.

Η στιγμή που λιμενικοί μεταφέρουν τις σορούς των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο με μετανάστες στη Χίο
Χίος: Νεκρά τρία κορίτσια στο ναυάγιο με μετανάστες © Πολίτης Χίος

Χίος: Νεκρά τρία κορίτσια στο ναυάγιο με μετανάστες

Σύμφωνα με το politischios.gr, τρία ανήλικα κορίτσια, 5, 7 και 10 ετών, ανασύρθηκαν νεκρά στην περιοχή Μαλαντρής των Καρδαμύλων, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ναυάγησε. Τις σορούς των ανήλικων κοριτσιών, κατάφεραν να περισυλλέξουν πυροσβέστες και λιμενικοί και τις μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Χίου με σκάφος του Λιμενικού.

Μαρτυρίες μεταναστών αναφέρουν ότι η βάρκα που τους μετέφερε ναυάγησε στην περιοχή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο χρόνος του ναυαγίου, με αποτέλεσμα όσοι διασώθηκαν να ανέβουν στην απόκρημνη περιοχή των Καρδαμύλων και να αναζητήσουν βοήθεια. 3 από αυτούς κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις αρχές κάτι που οδήγησε στη συνέχεια σε επιχείρηση διάσωσης. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δια θαλάσσης 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού και 1 ελικόπτερο, που περισυνέλλεξαν τους 13 μετανάστες (οι 3 είχαν εντοπιστεί μία ημέρα νωρίτερα) καθώς και τα 3 νεκρά κορίτσια.

Κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών, συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 22 άτομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ