Ελλαδα

Τμήμα Αγίων Αναργύρων: «Κάτσε να τις φας» είπαν αστυνομικοί σε θύμα κακοποίησης

Η καταγγελία γυναίκας που δεν ήθελε να κάνει μήνυση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουλούδια και κεριά μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων
Συνεχίζουν να αυξάνονται οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μετά τη γυναικοκτονία μπροστά από το Τμήμα Αγίων Αναργύρων © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Αστυνομικοί έδωσαν την απάντηση «κάτσε να τις φας» σε θύμα κακοποίησης, που δεν ήθελε να υποβάλει μήνυση

Με την φράση «κάτσε να τις φας» φέρεται να απάντησαν αστυνομικοί του ΑΤ Αγίων Αναργύρων σε γυναίκα - θύμα κακοποίησης, όταν εκείνη αρνήθηκε να υποβάλλει μήνυση κατά του κακοποιητή της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0et90jqmp3l)

Ποια αντιμετώπιση έλαβε η γυναίκα από τους αστυνομικούς

Η καταγγελία αφορά σε περιστατικό πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και έρχεται από μία γυναίκα που επί μακρόν κακοποιούνταν από τον σύντροφό της στην ίδια περιοχή. Η 28χρονη σήμερα κοπέλα έκανε την καταγγελία στο MEGA, μεταφέροντας τους διαλόγους και την αντιμετώπιση που υποστηρίζει πως έλαβε από τους αστυνομικούς του τμήματος.

Η κοπέλα είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, που ήταν κοντά στο σπίτι της και είχε καταγγείλει την κακοποίηση, όπως τονίζει: «Για αρχή είχα πάει και είχα αναφέρει το συμβάν, ότι έχω μία κακοποιητική σχέση. Ότι αφού είχα απομακρυνθεί από αυτόν τον άνθρωπο ερχόταν στη δουλειά μου, με έβρισκε, είχαμε σκηνικά, άσχημα σκηνικά και μπροστά σε πολύ κόσμο. Μου είπανε ότι: Δεν βλέπουμε να σας έχει χτυπήσει. Απλά δέχεστε απειλές για τη ζωή σας. Εμείς θα το καταγράψουμε. Έφυγα».

«Στην αρχή δεν μου είπανε κάτι, όχι δεν με πιστέψανε, το περάσανε σαν καπρίτσιο, ότι έχω τσακωθεί και ότι απλά πήγα να καταγγείλω κάτι για να το κάνω εκδικητικά», συμπληρώνει

«Κάτσε να τις φας αν δεν κάνεις μήνυση»

Λίγες μέρες μετά την καταγγελία της, ο πρώην σήμερα σύντροφός της άρχισε να την χτυπά σε κεντρικό δρόμο των Αγίων Αναργύρων, όταν ένα περιπολικό πέρασε από το σημείο. «Ήμουν επί τρεις ώρες μέσα στη μέση του δρόμου και με χτύπαγε. Σταματάει περιπολικό με άντρα και γυναίκα μέσα, τους ζητάω να με πάνε στο σπίτι μου. Γυρνάει και μου λέει η γυναίκα: Θα κάνεις μήνυση; Της λέω: Όχι και γυρνάει και μου απαντάει: Κάτσε να τις φας. Με αφήνει το περιπολικό εκεί και συνεχίζω να τρώω ξύλο στη μέση του δρόμου», όπως καταγγέλλει η κοπέλα που είναι σήμερα 28 ετών.

Συνεχίζοντας τη διήγηση εξηγεί πως το περιπολικό πράγματι έφυγε, ενώ περαστικοί κάλεσαν την Άμεση Δράση, που έφτασε στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί κράτησαν τα στοιχεία του δράστη και τον άφησαν να φύγει. «Τους ζήταγα να με πάνε σπίτι μου εφόσον υπήρχε και περιπολικό εκεί, μου είπαν ότι δεν μπορούν να με πάνε σπίτι μου. Τους είπα να μην με αφήσουν εκεί, εμένα το σπίτι μου από εκεί ήταν στα 500 μέτρα με τα πόδια. Επειδή ήταν άλλης εθνικότητας ο σύντροφος, οι αστυνομικοί στην κατάσταση που ήμουν μου κάνανε υποδείξεις ότι: Πώς έμπλεξες με αυτόν;».

«Μετά από αυτό, έγινε πάλι το ίδιο πράγμα, με βρήκε και με χτύπησε και πήγα ματωμένη στο τμήμα. Εκεί με τρομάζανε και μου λέγανε ότι: Πρέπει να κάνεις μήνυση», καταλήγει.

Με πληροφορίες από το Mega

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ