Ελλαδα

Έφοδος αστυνομικών στα γραφεία του ΟΣΕ - Κατάσχεση των δίσκων με τους διαλόγους από τα Τέμπη

Την Παρασκευή ο έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από τα συντρίμμια των τρένων μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Τέμπη: Έφοδος αστυνομικών στα γραφεία του ΟΣΕ © ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Τέμπη: Έφοδος αστυνομικών στα γραφεία του ΟΣΕ - Κατάσχεσαν τους δίσκους με τους διαλόγους

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με εισαγγελικό λειτουργό έκαναν την Τρίτη (2.4) έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα και προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέμπη: Έφοδος αστυνομικών στα γραφεία του ΟΣΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, η κατάσχεση έγινε έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, η οποία εκτιμάται ότι «προκλήθηκε» από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (24 Μαρτίου 2023 «Μονταζιέρα στα Τέμπη»), σύμφωνα με το οποίο έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του σταθμάρχη με απώτερο σκοπό από τη «συρραφή των δύο διαφορετικών συνομιλιών» να ενισχυθεί το επιχείρημα «περί ανθρώπινου λάθους».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας, την Παρασκευή 5 Απριλίου θα γίνει ο έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Με παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν την Παρασκευή στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη, στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτός ο έλεγχος θα γίνει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή. Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα αυτά θα μεταφερθούν στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0aboaxa9ix5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ