- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Φάλαινα φυσητήρας εθεάθη σε παραλία της Εύβοιας - Βίντεο από τις «βόλτες» στα νερά
Ο «Ζιφιός» φέρεται πως έχασε τον προσανατολισμό του λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας της θάλασσας
Εύβοια: Φάλαινα φυσητήρας εθεάθη σε παραλία - Ο «Ζιφιός» φέρεται πως έχασε τον προσανατολισμό του λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας της θάλασσας
Ένας κάτοικος στην Εύβοια αντίκρισε ένα μοναδικό θέαμα, όταν είδε μια φάλαια - φυσητήρας να κολυμπά λίγα μέτρα από την ακτή.
Συγκεκριμένα όπως περιέγραψε στο evima.gr, o Δ.Α «είδα ένα τεράστιο ψαρί στην περιοχή Ήλια στη Βόρεια Εύβοια, να κολυμπάει μέσα στη θάλασσα, όταν πλησίασα είδα πως ήταν φάλαινα».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για το είδος «Ζιφιός» και φέρεται πως έχασε τον προσανατολισμό του, ίσως, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας της θάλασσας των τελευταίων ημερών.
Ποιος είναι ο Ζιφιός;
Ο Ζιφιός είναι μια από τις φάλαινες που ξωκείλουν πιο συχνά στις ακτές, παρά το γεγονός ότι προτιμά τα βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα.
Ο Ζιφιός έχει κοσμοπολίτικη κατανομή σε βαθιά, υπεράκτια νερά από τις τροπικές έως τις δροσερές, εύκρατες θάλασσες. Στον Βόρειο Ειρηνικό, εμφανίζεται τόσο βόρεια όσο οι Αλεούτιες και στον Βόρειο Ατλαντικό, τόσο βόρεια όσο και ο Καναδάς στα δυτικά έως τα Σέτλαντ στα ανατολικά. Στο νότιο ημισφαίριο, εμφανίζεται τόσο νότια όσο η Γη του Πυρός, η Νότια Αφρική, η νότια Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι νήσοι Τσάταμ. Συχνά απαντά επίσης σε πιο κλειστά υδάτινα σώματα όπως ο Κόλπος του Μεξικού και οι θάλασσες της Καραϊβικής και της Μεσογείου. Ο μεσογειακός πληθυσμός είναι γενετικά διαφορετικός από τους πληθυσμούς του Βόρειου Ατλαντικού.
Ο Ζιφιός μπορεί να είναι μια από τις πιο κοινές και άφθονες φάλαινες, με παγκόσμιο πληθυσμό πιθανότατα πάνω από 100.000. Υπολογίζεται ότι 80.000 βρίσκονται στον ανατολικό τροπικό Ειρηνικό, σχεδόν 1.900 βρίσκονται ανοικτά της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών (εξαιρουμένης της Αλάσκας) και περισσότεροι από 15.000 βρίσκονται κοντά στη Χαβάη.
Με πληροφορίες από Evima
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων θα εφαρμοστεί τηλεκαπίδευση
Καταστροφές στο οδικό δίκτυο, πλημμυρισμένες περιοχές και εκκενώσεις χωριών
Συνεχίζονται οι θυελλώδεις άνεμοι
Ένας νεκρός, παρασύρθηκε από χείμαρρο - Πότε σταματούν οι βροχές
Οι απίστευτες εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος
Τα μανιασμένα κύματα δεν σταματούσαν να χτυπούν στα βράχια
Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν μία από τις πρώτες αρκούδες στο κέντρο προστασίας
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Άσπρη ημέρα είδαν κάτοικοι και επισκέπτες
Μπροστά ή πίσω οι δείκτες;
«Επαθα μίνι εγκεφαλικό όταν έκανα απεργία πείνας» είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο
Τι ισχύει για τον Αργοσαρωνικό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.