Ελλαδα

«Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο» «βλέπει» ο Αλέξης Κούγιας για τα ισόβια στην Πισπιρίγκου

Γιατί δεν υπέβαλε αίτημα χορήγησης ελαφρυντικών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Κούγιας
Ο Αλέξης Κούγιας για τα ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας - Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 35χρονη κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, καταδικάζοντάς τη σε ισόβια. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση ενοχής, έκανε λόγο για «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο» και εξήγησε γιατί δεν κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικών. 

Ο Αλέξης Κούγιας για τα ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Ήταν μη αναμενόμενη, από την υπεράσπιση, απόφαση. Εγώ επιμένω πως πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη. Είχα προειδοποιηθεί από την αρχή από συναδέλφους, ότι η κ. πρόεδρος, σε όποιο Μικτό Ορκωτό έχει προεδρεύσει, έχει βγάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυστυχώς, σήμερα δοκιμάστηκε η αντοχή τακτικών δικαστών, αλλά και ο θεσμός των ενόρκων. Καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ένορκοι, στην πλειονότητά τους, έδειξαν ασέβεια στη διαδικασία. Το έβλεπα σε 98 δικασίμους. Είμαι άνθρωπος που ζει στο χώρο της Δικαιοσύνης, σέβομαι την κρίση της δικαιοσύνης» είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

«Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη. Έχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στο δεύτερο βαθμό. Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή. Δεν μας ενδιέφερε η μείωση της ποινής, αλλά η ομόφωνη αθώωση. Περιμένω με νομική αγωνία την καθαρογραφή της απόφασης, να δω το σκεπτικό και σε ποιο αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε η απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο»

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0658wwz6g21)

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ισόβια κάθειρξη πρότεινε η Εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Λίγη ώρα μετά, το δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα την ποινή των ισοβίων στην 35χρονη.

Νωρίτερα, το ΜΟΔ έκρινε ομόφωνα ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας τόνισε πως «η θέση μας ήταν ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και δεν θα υποβάλει αίτημα ελαφρυντικών». Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», των λοιπών εγγράφων, το αίτημα υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την, κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ