Ελλαδα

Καρέ - καρέ η δράση συμμορίας που «άνοιγε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια

Στο φως της δημοσιότητας βίντεο - ντοκουμέντο από το σχέδιο των δραστών

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βόρεια Προάστεια - συμμορία: Καρέ - καρέ οι κινήσεις - Στο φως της δημοσιότητας βίντεο - ντοκουμέντο 

Συνελήφθησαν, τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24 Μαρτίου στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερα άτομα (ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν βίντεο - ντουκουμέντα για το πως δρούσαν και πού χτυπούσαν οι δράστες καθώς και τον τρόπο που διέφευγαν πριν γίνουν αντιληπτοί στα Βόρεια Προάστια.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Ο ένας από τους διαρρήκτες επιδίωξε να την ανοίξει, κι όταν δεν τα κατάφερε επιχείρησε με κλωτσιές να σπάσει το κάτω πάνελ. Προσπάθησε, δεν τα κατάφερε, και με εκνευρισμό φώναξε τον συνεργό του, ο οποίος έβαλε περισσότερη δύναμη και έσπασε το πάνελ. Οι τρεις διαρρήκτες μπήκαν, έτσι, στο εσωτερικό του σπιτιού και με τον ίδιο τρόπο βγήκαν λίγο αργότερα.

H καταδίωξη

Κατά τη διαφυγή τους από την πολυτελή οικεία της Εκάλης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Ο οδηγός δε σταμάτησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη από την αστυνομία. Το όχημα των διαρρηκτών μπήκε αντίθετα σε δρόμο της Κηφισιάς προκειμένου να ξεφύγει από τα περιπολικά, ενώ οι δράστες έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζων κι οδήγων.

Τελικά οι αστυνομικοί τους ακινητοποιήσαν και τους συνέλαβαν.