Ελλαδα

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία στο σχολείο - Ακούμπησε «γυμνό» καλώδιο

Το χρονικό του περιστατικού - Οι έρευνες του σχολείου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία - Το χρονικό του περιστατικού - Οι έρευνες του σχολείου

Ηλεκτροπληξία υπέστη το πρωί της Τετάρτης (26/3) ένας μαθητής Γ' Λυκείου στο Λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Η Γνώμη», ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος.

Ο 17χρονος ακούμπησε το καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκροτήματος, ενώ κατέβαινε με τους συμμαθητές του στο προάυλιο για το καθιερωμένο τους διάλλειμα.

Ο νεαρός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο

Για καλή του τύχη η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία και σε σημείο που απέφυγε ηλεκτροπληξία σε σοβαρό βαθμό.

Όπως αναφέρουν οι πληρογορίες του εν λόγω ρεπορτάζ, ο 17χρονος ένιωσε το ρεύμα να τον διαπερνά, και να καίγεται το σώμα του. Οι συμμαθητές του τρόμαξαν, ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση του Σχολείου, οι γονείς του και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Μέχρι και το απόγευμα όμως το παιδί παρέμενε στο νοσοκομείο για παρεταίρω εξετάσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του σχολείου για να διαπιστωθεί ο λόγος που το καλώδιο είχε βγει από το κουτί που βρίσκεται σε κλίμακα περίπου 1,8 μέτρων.