Ελλαδα

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή στον 19χρονο για την επίθεση στο σχολείο της Κυψέλης

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται πως είχε δόλο ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 19ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙ ΣΤΟ 41ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗ
19ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙ ΣΤΟ 41ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κυψέλη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο 

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρεις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 19χρονου που μπήκε χθες σε σχολείο στην Κυψέλη και τραυμάτισε μαθητή και τον διευθυντή του σχολείου.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, της παράνομης βίας κατά υπαλλήλων (που αφορά απειλές κατά των αστυνομικών που επενέβησαν), διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος, με γονείς ομογενείς από την Γεωργία, πήγε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη στις 8.30 το πρωί και χτύπησε 18χρονο μαθητή από την Νιγηρία με ένα σφυρί ενώ τραυμάτισε με ένα μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου όταν προσπάθησε να επέμβει και να τον αφοπλίσει. 

Κυψέλη: Τι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν πως: «Υπήρχαν παιδιά που είχαν πάθει κρίση πανικού, έκλαιγαν και φοβόντουσαν πάρα πολύ και όντως και όταν κατεβαίναμε από τις σκάλες και εγώ φοβήθηκα και αηδίασα και δεν ένιωθα καλά γιατί είδα τα αίματα που υπήρχαν και στους τοίχους και κάτω και αυτός είχε προσπαθήσει να κρυφτεί όταν χτύπησε το παιδί και τον διευθυντή και είχε κρυφτεί στο υπόγειό μας και τον είχαν βρει οι αστυνομικοί. Ήταν πολύ τρομακτικό το συμβάν. Καθόμασταν στις τάξεις, βλέπαμε από τα παράθυρα, βλέπαμε τον πατέρα του παιδιού, φοβόμασταν μη μας κάνουνε και εμάς κάτι. Είχαμε κλειδωθεί όλοι μαζί στις αίθουσες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης το έγκλημα σχετίζεται με διαμάχη που είχε ο μικρότερος αδελφός του δράστη με το 18χρονο θύμα. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται πως είχε δόλο ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Η κατάσταση της υγείας των θυμάτων

Σε ενημερωτικό σημείωμα από την 1η ΥΠΕ για τον τραυματισμό ατόμων στην Κυψέλη, αναφέρεται ότι ο 60χρονος διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος και ο 17χρονος μαθητής, «φέρουν τραύματα από νήσσον και θλον όργανο, σε κρανίο, κορμό και κοιλιακή χώρα, συνεπεία πλήξεως από έτερο άτομο (δράστη). Κατάσταση υγείας: υποβάλλονται σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο. Εκτός κινδύνου ζωής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ