Ελλαδα

Πολυχρονόπουλος: Δεν έχω χαλάσει για φρουτάκια ούτε cent από τα χρήματα του «Άλλου Ανθρώπου»

«Δεν μετανιώνω για αυτό που έχω κάνει, γιατί ξέρω ότι δεν έκανα κακό»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπoυλος
© (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα για κατά πόσο τα χρήματα που προσέφερε ο κόσμος στην κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» χρησιμοποιούνταν από τον ίδιο στη «μάχη» που είχε με τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια και στο «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στο Πρωινό» κάνοντας έναν έναν απολογισμό των χρημάτων που έχουν ξοδευτεί από τον Άλλο Άνθρωπο και τα χρήματα που έχουν μπει στους λογαριασμούς του. Απάντησε για τα φρουτάκια και τον τζόγο ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως «ούτε μισό λεπτό από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου δεν έχω παίξει για φρουτάκια. Αν βγει ότι έπαιζα με αυτά τα χρήματα, ας με εκτελέσουν στην πλατεία Συντάγματος».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d03kkg67qvqx)

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

«Ήμουν στην Πάτρα και μαγείρευα. Μου πήρε συνέντευξη μία δημοσιογράφος και μετά από λίγες ώρες μου έδειξε το δημοσίευμα για το έλεγχο από την Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Δεν το περίμενα. Έπαθα σοκ, όταν διάβασα την είδηση γιατί το 99,9% ήταν ψέματα» ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Στη συνέχεια, ο «Άλλος Άνθρωπος» μίλησε για το έργο της Κοινωνικής Κουζίνας: «18 εκατομμύρια γεύματα, με κόστος μερίδας, 0,40 έως 0,50 λεπτά. Αυτά κόστισαν περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ στα 13 χρόνια λειτουργίας του Άλλου Ανθρώπου. Η διαμονή, τα καύσιμα, τα εισιτήρια, οι λογαριασμοί κλπ κόστισαν πάνω από 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά πλήρωνα και τα έξοδα του σπιτιού μου από αυτά τα χρήματα, αφού δεν είχα άλλα έσοδα. Με κατηγόρησαν ότι είμαι πληρωμένος αλληλέγγυος. Η αλληλεγγύη αυτό είναι, να μοιράζεσαι».

«Τα 13 χρόνια λειτουργίας του Άλλου Ανθρώπου χρειάστηκαν για τα έξοδά του 12 εκατομμύρια ευρώ. Την περίοδο της καραντίνας, μόνο ο άλλος άνθρωπος μαγείρευε για τον κόσμο 5.000 μερίδες τη μέρα. Δεν ισχύει ότι μαγείρευα νεροζούμι. Αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d03kn0syurux)

«Σε τραπεζικούς λογαριασμούς μπήκαν 2-3 εκατομμύρια ευρώ, πάνω από 2.900.000 πήγαν για τον Άλλο Άνθρωπο. Το σπίτι που μένω το πληρώνουν άνθρωποι. Εγώ ανέκαθεν έμενα στον χώρο του Άλλου ανθρώπου, πλήρωνα τα έξοδά του από τα χρήματα που έδινε ο κόσμος. Ακόμα και τα τσιγάρα μου τα αγοράζω από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Αν θα πάω φυλακή θα είναι μόνο για φορολογικά.

«Δεν χτυπήθηκα εγώ χτυπήθηκαν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη τον άλλο άνθρωπο και δεν είναι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αν θα πάω φυλακή θα είναι μόνο για φορολογικά. Επειδή η ιδεολογία μου δεν ήταν να καταγράφω αυτούς που έδιναν. Είμαι προετοιμασμένος να πάω στη φυλακή. Δεν μετανιώνω για ό,τι έχω κάνει γιατί ξέρω ότι έχω κανει καλό σε χιλιάδες ανθρώπους αλλά ήταν επιλογή μου και αν είναι να το πληρώσω έτσι».

«Δεν είμαι άγιος αλλά εκμεταλλευτής δεν ήμουν ποτέ» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε ότι «πολλοι ήθελαν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη και δεν ξέρω γιατί».

«Είναι σημαντικό να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Κατ’ αρχάς η φωτογραφία είναι παράνομη και σε αυτό θα σου απαντήσω όταν γίνει το δικαστήριο. Εγώ δηλώνω ευθέως και σε κοιτάζω στα μάτια, πως ούτε μισό λεπτό από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου δεν έχω παίξει για φρουτάκια. Αν βγει ότι έπαιζα με αυτά τα χρήματα, ας με εκτελέσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Όλα αυτά τα χρόνια, έρχονταν οι άνθρωποι και μου έδιναν χρήματα για να τα κάνω ό,τι θέλω. 100, 200, 500 ευρώ, ακόμα και 5.000 για εμένα. Ήταν και μετρητά αλλά και μεταφορά στους λογαριασμούς μου. Υπάρχει αιτιολόγηση για τη μεταφορά χρημάτων που έγραφαν “Κωστάρα, αυτά για σένα, για πάρτη σου”» συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ