Ελλαδα

«Μας πέταξαν έξω από το σπίτι μας»: Τι λέει η Σταματία Γεωργαντή ενάμιση χρόνο μετά την απομάκρυνση από την Κιβωτό του Κόσμου

Τα χρήματα της ...κρυφώνας που παρέδωσε στις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και ο π. Αντώνιος
Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες δηλώσεις της πρεσβυτέρας © ΕΡΤ

Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες δηλώσεις της πρεσβυτέρας - Τα χρήματα της ...κρυφώνας που παρέδωσε στις αρχές

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί σε λίγες ημέρες ο π. Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου και επτά ακόμη πρώην υπάλληλοι της ΜΚΟ. Ενάμιση χρόνο μετά την απομάκρυνσή τους από τη δομή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή μίλησε στον Ant1. Όπως είπε, πλέον φιλοξενούνται στα σπίτια φίλων τους, ενώ ζουν με τον μισθό του ιερέα.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες δηλώσεις της πρεσβυτέρας

«Είμαστε οι δημιουργοί αυτού του οργανισμού και μας απέρριψαν εντελώς, μας πέταξαν έξω από το σπίτι μας», δηλώνει η Σταματία Γεωργαντή και συνεχίζει: «Τα συναισθήματά μας, καταλαβαίνετε πως μπορεί να είναι. Απογοήτευση νιώθουμε, όλη αυτήν την αδικία εις βάρος μας, όλη αυτή τη λάσπη που μας έχει πνίξει, όλο αυτό το διάστημα». 

Η πρώην πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου κάνει λόγο για χρηστή διοίκηση της ΜΚΟ, υποστηρίζοντας ότι δεν πήραν χρήματα της δομής για να εξυπηρετήσουν δικές τους ανάγκες. Η πρεσβυτέρα παραδέχεται ότι υπήρξαν πράγματι χρήματα που ήταν εκτός τραπεζικού λογαριασμού και συγκεκριμένα σε ειδική κρυψώνα, αλλά - όπως υποστηρίζει - η ίδια κάλεσε την Οικονομική Αστυνομία για να τα παραδώσει. «Όταν έγιναν τα capital control εμένα με αφήσανε χωρίς χρήματα. Μετά από αυτό αποφάσισα να κρατάω ένα ποσό, το οποίο δεν κατέθεσα στην τράπεζα και εννοείται ότι έπρεπε να ήταν κάπου κρυμμένο. Μιας και δεν εμφανίστηκε κανένας από την προσωρινή διοίκηση για να μου τα ζητήσει και να πω “ορίστε, πάρτε τα” και να τα δώσω, εγώ τα είχα κάπου φυλαγμένα και ήθελα να τα πάω στην τράπεζα. Αλλά ήρθε η Οικονομική Αστυνομία και τους λέω “παιδιά, ορίστε, σας τα παραδίδω”. Δεν τα βρήκαν αυτοί εγώ τους τα παρέδωσα. Ήταν περασμένα και ήταν όλα καταγεγραμμένα στο λογιστήριό μας. Ήταν γύρω στις 300.000 ευρώ κάπου εκεί». 

«Οι εταίροι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Κιβωτού για να ενημερωθούν …για το σύνολο των πεπραγμένων της προσωρινής διοίκησης εδώ και 16 μήνες» λέει ο συνήγορος της πρεσβυτέρας, Σωκράτης Παπαχατζής. «Είχαμε 84 παιδαγωγούς, είχαμε 12 κοινωνικούς λειτουργούς, επίσης είχαμε πολλές συνεργασίες με ιδιώτες και κέντρα ειδικών θεραπειών. Τα έξοδα μπορεί να ήταν λίγα για αυτές τις θεραπείες, όμως εμείς είχαμε μια τεράστια γκάμα εθελοντών, οι οποίοι βοηθούσαν χωρίς να πληρώνονται», είπε η Σταματία Γεωργαντή. 

Κιβωτός του Κόσμου: Την 1η Απριλίου η δίκη του π. Αντωνίου

Η δίκη του π. Αντώνιου και επτά πρώην υπαλλήλων της Κιβωτού του Κόσμου για τα πλημμελήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ανήλικων που φιλοξενούνταν στις δομές έχει προσδιοριστεί για την 1η Απριλίου. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czzlwq9s4ojl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ