Ελλαδα

Πτώση F-16: Ποιος είναι ο 29χρονος πιλότος - Πώς κατάφερε να σωθεί

Tι δήλωσε ο πατέρας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πτώση F-16: Ποιος είναι ο 29χρονος πιλότος
© trikalanews

Πτώση F-16: Ποιος είναι ο 29χρονος πιλότος - Πώς κατάφερε να σωθεί 

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ο 29χρονος υποσμηναγός Παναγιώτης Αποστολάκης του F-16 που κατέπεσε σήμερα. 

«Αισθάνομαι τέλεια που είναι καλά το παιδί μου» είπε ο πατέρας του πιλότου, Δημήτρης Αποστολάκης. «Τον περισυνέλεξαν κι αυτή τη στιγμή είναι στο 251», πρόσθεσε.  Ο υποσμηναγός θα υποβληθεί σε μια σειρά προβλεπόμενων εξετάσεων και το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Το χρονικό της πτώσης του F-16

Τέσσερα F-16 απογειώθηκαν από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης στο Βόρειο Αιγαίο.

Το F-16 Block 52+ του Παναγιώτη Αποστολάκη υπέστη μηχανική βλάβη, ενώ πετούσε νότια της Χαλκιδικής, πάνω από τη νήσο Ψαθούρα. Ο πιλότος, αδυνατώντας να χειριστεί το μαχητικό, πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτόξευσης από το πιλοτήριο και έπεσε στη θάλασσα. Να σημειωθεί ότι το κάθισμα περιλαμβάνει μικρή λέμβο ακριβώς για περιπτώσεις που ο χειριστής πέφτει στη θάλασσα. Ο πιλότος κατάφερε και επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων ενώ τα υπόλοιπα τρία F-16 παρέμειναν στο σημείο της συντριβής πραγματοποιώντας χαμηλή πτήση έχοντας οπτική επαφή με τον χειριστή του μαχητικού, ο οποίος περισυνελέγη.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για τον εντοπισμό του πιλότου

«Ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας, και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας».

F-16: Τρικαλινός ο πιλότος

Ο 29χρονος Παναγιώτης Αποστολάκης, έχει καταγωγή από το Πολυνέρι Τρικάλων με τα συγγενικά του πρόσωπα, μεταξύ αυτών και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του, να διαμένει στα Τρίκαλα.

Με αγωνία αλλά και λυτρωτική χαρά, οι συγγενείς στα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την είδηση ότι διασώθηκε. «Σώθηκε χάρη στη ψυχραιμία του» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Trikalanews.gr, τονίζοντας την αγάπη του για το επάγγελμά του και την ευσυνειδησία του.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος καθώς και οι γονείς του μένουν στη Λάρισα, οι οποίοι μεταβαίνουν για να δούνε από κοντά τον γιο τους συγκλονισμένοι από το συμβάν που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Mε πληροφορίες από EΡΤ, trikalanews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ