Ελλαδα

Συγκλονίζει η 83χρονη από την Κατερίνη που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ - «Αυτά τα χρήματα ήταν το αίμα του πατέρα μου»

Πήρε την απόφαση μετά τον ξαφνικό θάνατο του γιου της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H 83χρονη Ειρήνη Παρασκευοπούλου δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ
Κατερίνη: 83χρονη δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ © odigos-pierias.gr/ Eugenia Kortsari

Κατερίνη: 83χρονη δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ - Πώς πήρε την απόφαση

Η 83χρονη Ειρήνη Παρασκευοπούλου από την Κατερίνη δώρισε στο ΕΚΑΒ ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο αξίας περίπου 70.000 ευρώ. Όπως εκμυστηρεύτηκε στην ΕΡΤ, πήρε αυτήν την απόφαση μετά τον ξαφνικό θάνατο του γιου της.

Κατερίνη: 83χρονη δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ

«Με οδήγησε το ίδιο το παιδί μου, ο χαμός του παιδιού, που έφυγε άδικα, χωρίς να ξέρουμε τίποτε», είπε η κα Παρασκευοπούλου. Ο γιος της, Άκης Παρασκευόπουλος, κατέληξε πριν από έναν χρόνο μετά από αιφνίδια περιπέτεια της υγείας του.«Οι γιατροί βοήθησαν όλοι πολύ, ήταν όλοι μαθητές του πατέρα του», είπε για το νοσοκομείο Κατερίνης. Όπως διευκρίνισε, η ίδια εργαζόταν ως δασκάλα και ο σύζυγός της Δημήτριος Παρασκευόπουλος ως γυμναστής στα σχολεία της περιοχής.

Τα χρήματα που φύλαγε επί χρόνια η οικογένειά της δόθηκαν για το ασθενοφόρο

Η κ. Παρασκευοπούλου δήλωσε ότι τα χρήματα που δόθηκαν για το ασθενοφόρο δεν προήλθαν από τις οικονομίες τους. «Ήταν το αίμα του πατέρα μου», Αθανάσιου Παμπέρη, είπε η κα Ειρήνη Παρασκευοπούλου, αφηγούμενη ότι ο γιος της «έβλεπε τη φωτογραφία του παππού του κι έλεγε "έχω ήρωα παππού" ... ο πατέρας μου ήταν στον στρατό, ήταν στην Αλβανία, στην τελευταία μάχη πήγε να γλιτώσει κάποιον πατριώτη του, τον χτύπησε μία σφαίρα πίσω από το αυτί και τελείωσε». Όπως εξομολογήθηκε, μετά την απελευθέρωση, η οικογένεια του πεσόντα πήρε ως αποζημίωση μία έκταση 15 στρεμμάτων με χωράφια στη Νέα Έφεσο, στα νότια της Κατερίνης. «Αυτά δεν τα πουλήσαμε, τα φυλάγαμε όλοι, εγώ κι ο σύζυγος, αλλά και το παιδί. Θεωρούσα ιεροσυλία να πάρω τα χρήματα και να τα ξοδεύω εδώ κι εκεί. Προτίμησα να κάνω κάτι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czyck1070k2x)

H κ. Ειρήνη είχε μιλήσει πριν από έναν περίπου μήνα στο «Ολύμπιο Βήμα» για τη συγκινητική προσφορά της. «Είχα πάρει την απόφαση να δωρίσω οπωσδήποτε ασθενοφόρο γιατί, ένα χρόνο με τον Άκη γύριζα στα νοσοκομεία». Ο γιος της πριν από δυο χρόνια με κάποιες ξαφνικές αδιαθεσίες βρέθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να περιπλανιέται σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που όπως δηλώνει ξεκίνησε από μια νεφροπάθεια που μέχρι και την ημέρα που κατέληξε οι γιατροί δεν γνώριζαν την αιτία. Η ίδια ανέφερε πως είδε ένα παράξενο όραμα που την ταρακούνησε και τότε ξεκίνησαν όλα.

«Αυτά τα χρήματα τα είχα στην τράπεζα γιατί σαν θύμα πολέμου οι γονείς μου είχαν πάρει από το κράτος 15 στρέμματα χωράφια στη Νέα Έφεσο, στη συνέχεια με το άνοιγμα του δρόμου πήραμε αποζημίωση από τα χωράφια που χάθηκαν και τα είχα στην άκρη. Μετά από όλα αυτά δεν είχαν για εμένα καμία σημασία. Αμέσως θυμήθηκα τα παιδιά του ΕΚΑΒ που προσφέρουν τόσα. Το χωράφι που έδωσε η πατρίδα στον πατέρα μου ξαναγυρίζει στην πατρίδα σαν ασθενοφόρο», ανέφερε η κ. Ειρήνη.

Πριν από λίγους μήνες συνταξιούχος δασκάλα από το Κιλκίς δώρισε, επίσης, ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ, ενώ συγκινητική ήταν και η πράξη της κ. Αθηνάς, να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Μεσολόγγι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ