Ελλαδα

Πιερρακάκης: Επανέρχεται η 5ήμερη αποβολή για bullying στα σχολεία

Από Σεπτέμβριο αλλαγές σε πολλά μαθήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα σχολείου
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Προανήγγειλε επαναφορά της 5ήμερης αποβολής για bullying - Από Σεπτέμβριο αλλαγές σε πολλά μαθήματα

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής για περιστατικά bullying σε σχολεία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για την πλατφόρμα που ετοιμάζεται για την καταγραφή περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες.

«Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές. Υπάρχει αποτυπωμένη πολιτική, ορίστηκαν και οι σχετικοί υπεύθυνοι την περασμένη εβδομάδα. Η πρώτη διαχείριση των περιστατικών θα γίνεται εντός του σχολείου. Για πιο σοβαρά περιστατικά, θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές που θα τα κοιτούν», σημείωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και κατέληξε:

«Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια αλλά και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5μερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη, κρατώντας τον ίδιο αριθμό απουσιών που έχουμε σήμερα και ταυτόχρονα, θα υπάρξει διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για το θύτη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czxglf3vag5t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ