Ελλαδα

Ιταλοαργεντίνος ζογκλέρ και 30χρονη από τη Σουηδία έμεναν στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου

Πώς βρέθηκαν εκεί - Όσα είπαν στις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από το εσωτερικό εστίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου όπου έγινε αστυνομική επιχείρηση
Εικόνα από το εσωτερικό εστίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου όπου έγινε αστυνομική επιχείρηση

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Ποιοι είναι οι τρεις συλληφθέντες και πώς βρέθηκαν να μένουν στις εστίες

Ένας 35χρονος Ιταλοαργεντίνος και μία 30χρονη Σουηδή βρίσκονται ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες μετά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες εξήγησαν στις αρχές πώς βρέθηκαν στις εστίες. 

Σύμφωνα με το OPEN, o 35χρονος Ιταλοαργεντίνος, είναι ζογκλέρ και δήλωσε ότι ήθελε πολύ να έρθει στην Ελλάδα, έχοντας τη διαμονή του στη χώρα μας, όνειρο ζωής. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε επικοινωνία με άλλον ζογκλέρ φίλο του πληροφορήθηκε ότι ήταν πολύ εύκολο να έρθει στην Ελλάδα αρκεί να πλήρωνε τα ναύλα της μετακίνησής του. Ο συγκεκριμένος φίλος του φέρεται να του είπε ότι μπορούσε να μείνει σε φοιτητική εστία στην Αθήνα, καθώς φιλοξενούνται άνθρωποι από το εξωτερικό. Όπως και έπραξε. 

Η 30χρονη κοπέλα από τη Σουηδία είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν όνειρο γι' αυτήν να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Απευθύνθηκε σε μια κοινότητα στη Σουηδία και οι φοιτητές της κοινότητας της είπαν ότι οι φοιτητικές εστίες στην Αθήνα ήταν ένας χώρος που μπορούσε να πάει και να μείνει για όσο διάστημα θέλει και πώς κανένας δεν θα την εμπόδιζε, καθώς αυτοί οι χώροι είναι ανοιχτοί, όπως της είπαν.

Σε ό,τι αφορά τον 38χρονο Έλληνα, δήλωσε ότι είναι άστεγος, δεν είχε απευθυνθεί σε οποιαδήποτε δομή και επέλεξε να πάει να μείνει στη φοιτητική εστία. 

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση 

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής δικογραφίας, σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου και ειδικότερα στις φοιτητικές εστίες. 

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και τα ευρήματα 

Ανακοίνωση για την αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.:

«Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής δικογραφίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου και ειδικότερα στις Φοιτητικές Εστίες, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

» Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czvd92f0ha2p)

» Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν -3- προσαγωγές (-2- αλλοδαποί και -1- ημεδαπός), ενώ στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  27- κενά μπουκάλια μπύρας,
  • -11- ρόπαλα,
  • -4- χειροβομβίδες κρότου λάμψης,
  • -2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,
  • -5- κράνη,
  • μάσκα,
  • -2- κουκούλες τύπου full face,
  • laptop,
  • μικροκάμερα,
  • καμένη ελληνική σημαία,
  • ζεύγος γάντια,
  • -3- πανό και
  • πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czvcsm4noyu1)

» Οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ