Ελλαδα

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Πάνω από 95.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική - Η κίνηση στους δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καθαρά Δευτέρα: Κορυφώνεται το κύμα εξόδου των εκδρομέων για το εορταστικό τριήμερο - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.
Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας © Eurokinissi/Κωνσταντίνος Τσακιτζής

Καθαρά Δευτέρα: Κορυφώνεται το κύμα εξόδου των εκδρομέων για το εορταστικό τριήμερο - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας, με την κίνηση να είναι αυξημένη στις εξόδους της Αττικής.

Καθαρά Δευτέρα: Κορυφώνεται το κύμα εξόδου των εκδρομέων για το εορταστικό τριήμερο - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.
Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την έξοδο των εκδρομέων το προσωπικό και τα μέσα της ΕΛ.ΑΣ. © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Καθαρά Δευτέρα: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Ειδικότερα, καθυστερήσεις παρατηρούνται στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος του Χαϊδαρίου καθώς και στο οδικό τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από Ελευσίνα μέχρι τα Μέγαρα.

Αντίθετα πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου υπάρχει σταθερή ροή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα έφυγαν από την Αττική 95.867 οχήματα. Ειδικότερα 53.835 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 42.041 προς Λαμία.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czv4lusiuf75)

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η έξοδος για το τριήμερο της Αποκριάς

Άρχισε η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το τριήμερο της Αποκριάς, με την κίνηση στους δρόμους να αυξάνεται ήδη από τις 10 το πρωί και με σύμμαχο τον καλό καιρό. Τριπλάσια, σε σχέση με τα αρχικά προγραμματισμένα, είναι και τα δρομολόγια Θεσσαλονίκης-Αθήνας των ΚΤΕΛ, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., Στέφανος Τσόλης:

«Η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, σχεδόν κάθε ώρα βάζουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο. Σκεφτείτε ότι στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, από 24 δρομολόγια αρχικά, έχουμε φτάσει για το τριήμερο στα 60 και ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί κι άλλο. Πιο αυξημένη είναι η κίνηση από την Αθήνα προς την περιφέρεια -τα δρομολόγια είναι 40- ενώ αντίστροφα, από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, είναι 20» γνωστοποίησε ο κ.Τσόλης.

Στο μεταξύ, έχει αρχίσει να αυξάνεται η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, με τους Θεσσαλονικείς να εκδράμουν προς τη Χαλκιδική, για να περάσουν το τριήμερο είτε στις εξοχικές τους κατοικίες είτε σε κάποιο κατάλυμα, καθώς και στην εθνική Θεσσαλονίκης-Κατερίνης. Η κίνηση άρχισε να αυξάνεται από το πρωί, αλλά προς το παρόν σημειώνονται μόνο ολιγόλεπτες καθυστερήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ